Kılıçdaroğlu'ndan Anahtar Liste Mesaisi - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Anahtar Liste Mesaisi

Kılıçdaroğlu\'ndan Anahtar Liste Mesaisi

CHP'de 17-18 Temmuz tarihlerinde yapılacak 34.Olağan Kurultay'a 3 gün kala hareketlilik artıyor.

13.07.2012 11:58  Güncelleme: 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'de 17-18 Temmuz tarihlerinde yapılacak 34. Olağan Kurultay'a 3 gün kala partide hareketlilik artıyor. İki yıllık liderliğinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni oluşturacağı yönetim için genel merkezdeki çalışmalarını hızlandırdı.

CHP, 17 Temmuz Salı ve 18 Temmuz Çarşamba günü Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacak 34. Olağan Kurultay'a hazırlanıyor. İlk gün genel başkanlık, ikinci gün Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üye seçimlerinin yapılacağı kurultayın ardından CHP'nin vitrini de yenilenmiş olacak.

Kurultayda, 22 Mayıs 2010 tarihinde CHP'nin başına geçen Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip çıkmazken, asıl mücadele PM seçiminde yaşanacak. Kılıçdaroğlu'nun kurultayda seçimlerin çarşaf liste usulü ile yapılmasını istediği biliniyor. Ancak, Kılıçdaroğlu yapacağı anahtar liste ile delegeye PM'de görmek istediği isimleri verecek.

CHP'nin değişen tüzüğüne göre, PM'deki üye sayının 60'a inmesi, yine tüzüğe göre yüzde 33 cinsiyet kotası koşulu gereği, bu 60 kişinin en az 20'sinin kadın, yüzde 10"u yani 6"sının da gençlerden oluşması gerekiyor. Yine PM'nin 8 asıl üyesi, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanından olacak. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesini tüm bunları gözeterek yapması gerekecek.

-NABIZ YOKLUYOR-

CHP Lideri, anahtar listesine son şeklini vermek için ise genel merkezde kurultay mesaisi yapıyor. Kılıçdaroğlu, PM'de görmek istediği isimlerle yakın temasta bulunurken, mevcut PM üyeleriyle de görüşmeler yapıyor.

Kılıçdaroğlu, hafta sonu ise ilk önce milletvekilleriyle, ardından da il başkanlarıyla genel merkezde toplantı yapacak. Kılıçdaroğlu'nun 80 kişilik mevcut PM'de büyük oranda değişiklik yapması bekleniyor. CHP Liderinin, hafta sonu yapacağı toplantılarda milletvekilleri ve il başkanlarından PM için 5'er kişi önermelerini isteyeceği ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu'nun PM için il ve ilçe başkanlarının aday olmasını istemediği de belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi, PM üyeleri arasından genel başkanın belirleyeceği isimlerden ulaşacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) için de önem taşıyor. Kılıçdaroğlu, kurultayın ardından mevcut MYK'da da önemli değişlikler yaparak, yakın çalışma arkadaşlarını yeniden oluşturacak.

Kılıçdaroğlu, partisinin 34. Olağan Kurultayına, yapılan il ve ilçe kongreleri sonucunda yeni delegelerle gidecek. Kurultay öncesi nabız yoklayan Kılıçdaroğlu'nun dikkatle oluşturacağı anahtar listesinde yer almayan isimlerin PM'ye girmesi sürpriz olarak değerlendiriliyor. Kılıçdaroğlu kurultayın ardından, CHP'de yenilenmiş kadrolarla, yeni bir dönem başlatacağının da sinyallerini veriyor.

Partinin muhalif kanadında yer alan Önder Sav ve ekibi ile Antalya Milletvekili Deniz Baykal ise sessizliğini koruyor. Sav ve Baykal'ın kurultayda PM listesine kendi kadrolarını taşımaya çalışacağı da ihtimaller arasında.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'ndan Anahtar Liste Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement