CHP'de Güldal Mumcu'nun İsmi Listede Yok - Son Dakika
Güncel

CHP'de Güldal Mumcu'nun İsmi Listede Yok

Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün akşam toplanan Parti Meclisi, milletvekili listesini kesinleştirdi. Listede Güldal Mumcu yok.

07.04.2015 07:48  Güncelleme: 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önseçimler sonrası milletvekili adaylığı için kontenjan listesi üzerindeki çalışmalarını Parti Meclisi'ne sundu. Güldal Mumcu listede yok.

O SÖZLERLE İLK MESAJI VERDİ

Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün akşam toplanan Parti Meclisi, milletvekili listesini kesinleştirdi. "Siyaset uzun soluklu bir yarıştır" diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, liste dışı bırakacaklarına ilk mesajı verdi.

GÜLDAL MUMCU, UMUT ORAN, SİNAN AYGÜN LİSTEDE YOK

Genel başkan yardımcıları Burhan Şenatalar, Yakup Akkaya kontenjana giremedi. Sinan Aygün, Aydın Ayaydın, Erdal Aksünger, Umut Oran, Güldal Mumcu, Aşkın Türeli, Mehmet Ali Susam, Volkan Canalioğlu, Faruk Loğoğlu, Ali Demirçalı'nın da olduğu bazı milletvekilleri liste dışında kaldı. (Kaynak: Hürriyet)

GÜLDAL MUMCU KİMDİR?

Liseyi TED Ankara Koleji'ni bitiren Güldal Mumcu, 1974 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 1975-1979 yılları arasında Devlet Yatırım Bankası'nda proje değerlendirme uzmanı olarak görev aldı. 1976 yılında ise gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile evlendi. 1977 yılında oğulları Özgür, 1981 yılında da kızları Özge dünyaya geldi.

Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin ardından 1994 yılında oğlu ve kızı ile beraber amacı Uğur Mumcu'nun ilkelerinden ödün vermeyen kişiliğini gelecek kuşaklara aktarmak ve gazeteciliğe hevesli gençleri araştırmacılık alışkanlığıyla mesleğe kazandırmak olan Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nı kurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden 23. Dönem İzmir Milletvekili olarak TBMM'ye giren Güldal Mumcu, 10 Ağustos 2007'de TBMM Başkanvekilliğine getirildi.
2007'den beri TBMM Başkanvekilliği görevini yürüten Güldal Mumcu, Meral Akşener'le birlikte, Nermin Neftçi'den sonra bu göreve gelen ikinci kadın siyasetçidir. 24. Dönem İzmir Milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girmiştir.

CHP\'de Güldal Mumcu\'nun İsmi Listede Yok
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel CHP'de Güldal Mumcu'nun İsmi Listede Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • terminalxx: Turkler yonettide ermeniler kaldi ataturkun kemikleri sizliyordur simdi 10 9 Yanıtla
  • Fevziye: Umut Oran, Güldal Mumcu. . . . yazık çok yazık. 3 3 Yanıtla
  • havsa: o zaman bende chp de yokum haberiniz ola. ben bu kadın için chp ye oy veriyordum. 3 3 Yanıtla
  • CELAL: SAYIN GÜLDAL MUMCU UMARIM HELAL OLMAYAN KIYAK EMEKLİLİK MAAŞINI KABUL ETMEZSİNİZ !!!!!!!!!!!! 6 0 Yanıtla
  • Mth: Gitsin evinde otursun kocasına hayrı olmayan milletemi hayrı olacak hani katilleri nerde adı miletvekili istese bulurdu 2 1 Yanıtla

Advertisement