Tezkere Meclis'te! MHP 'Destekliyoruz' Derken, CHP "Demokrasinin Yanındayız" Dedi - Son Dakika
Güncel

Tezkere Meclis'te! MHP 'Destekliyoruz' Derken, CHP "Demokrasinin Yanındayız" Dedi

CHP grup toplantısının ardından Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL kararıyla ilgili "Demokrasi için grup kararı alınmaz" dedi. MHP lideri bahçeli ise "OHAL'i hayırlı buluyoruz" dedi.

21.07.2016 13:06  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından ilan edilen 3 aylık OHAL tezkeresi Meclis'te görüşülecek.

KILIÇDAROĞLU: DEMOKRASİNİN YANINDAYIZ

Cumhuriyet Halk Parti grubu, Meclis'te basına kapalı olarak toplandı. Toplantıda Bakanlar Kurulu tarafından alınan Olağanüstü Hal (OHAL) kararıyla ilgili CHP'nin tutumu değerlendirildi. Toplantı sonrasında kısa bir açıklama yapan CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasi için grup kararı alınmaz, demokrasinin yanındayız" diye konuştu.

MHP: DESTEKLİYORUZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, OHAL'e destek vereceklerini bildirdi. Yazılı açıklama yapan MHP lideri Bahçeli, " Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'nin oldukça kırılgan ve hassas bugünkü ortamında, devreye alınan olağanüstü hal kararını desteklemekte, hayırlı bulmaktadır" dedi.

"DAHA ÖNCE DE ÇAĞRI YAPMIŞTIK"

MHP'nin daha önce de şiddet ve terör olaylarının artması karşısında, muhtemel vahim olayların önüne geçilebilmesi amacıyla olağanüstü hal ilanı konusunda hükümete çağrı ve teklifte bulunduğunu hatırlatan Bahçeli şunları ifade etti:

"İSABETLİ VE YERİNDE TERCİH"

" 15 Temmuz'dan itibaren Türkiye'nin olağan dışı bir döneme girmesi nedeniyle, siyasi yönetimin buna müzahir hareket etme mecburiyeti doğmuştur. TSK'nın içine sızmış teröristlerin ağır silahlarla, havadan ve karadan devletine ve milletine kast etme niyeti, 248 vatan evladının şehadetine yol açmaları istikrarsızlığı körüklemiş, ülkemizin itibarına gölge düşürmüştür. Bu nedenle ülke genelinde olağanüstü hal uygulaması isabetli ve yerinde bir tercihtir."

Tezkere Meclis\'te! MHP \'Destekliyoruz\' Derken, CHP "Demokrasinin Yanındayız" Dedi

Son Dakika Güncel Tezkere Meclis'te! MHP 'Destekliyoruz' Derken, CHP 'Demokrasinin Yanındayız' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement