Kılıçdaroğlu: ''Yazılı metin geçiyor, onu bile doğru dürüst okuyamıyor'' - - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: ''Yazılı metin geçiyor, onu bile doğru dürüst okuyamıyor'' -

Kılıçdaroğlu: \'\'Yazılı metin geçiyor, onu bile doğru dürüst okuyamıyor\'\' -

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun beş dil bildiğini belirterek, "Erdoğan takılıyor, 'biz oraya tercüman mı seçeceğiz.

08.08.2014 22:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun beş dil bildiğini belirterek, "Erdoğan takılıyor, 'biz oraya tercüman mı seçeceğiz.' Sen dil bilmiyorsan ne yapalım, kabahat onda değil ki. Şimdi dil bilmek de ayıp oldu onun için. Bir bildiği 'one minute' tü değil mi? O kadar" dedi.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçimi kapsamında Ankara'da parti otobüsüyle şehir turu yaparak vatandaşları selamladı ve Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istedi.

Yenimahalle Batıkent Meydanı'nda toplanan kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, "Tatilde de değilsiniz, hava güzel. O zaman birinci önceliğimiz sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız" diye konuştu.

Seçmenlerden oy kullanırken iyi düşünmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanının kavgacı biri olmaması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanını konuşurken insanın huzur duyması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"İnsanların tüyleri diken diken olmamalı. Bir aday var konuşurken kendisiyle kavgalı, herkesle kavgalı. Konuşurken insanların tüyleri diken diken oluyor, adı; Recep Tayyip Erdoğan. Dolayısıyla düşüneceğiz sandığa giderken. Cumhurbaşkanı adayı tarafsız olmalı. Bütün vatandaşlarnı kucaklamalı. Sen Alevi'sin, sen Sünni'sin, sen Türk'sün, sen Kürt'sün, sen Çerkez'sin, sen Laz'sın diye ayırmamalı, herkesi kucaklamalı. Ayırana biz bölücü diyoruz. Bölücülerin başında Recep Tayyip Erdoğan geliyor. Ama herkesi birleştiren isim Ekmeleddin İhsanoğlu. Çünkü o halkın adayı, 14 siyasi partinin bir araya gelerek belirlediği aday. Cumhurbaşkanı adayı her ortamda doğruları söylemeli. Erdoğan, sabah, öğle, akşam yalan gidiyor. Hayatı yalan üzerine inşa edilmiş. Yalancıdan cumhurbaşkanı olmaz. Halkına doğruları söyleme konusunda kararlı duruş sergileyen bir adayımız var. Hepimiz Mustafa Kemalin askerleriyiz, çünkü biz devrimciyiz, çünkü biz laikiz."

"Birleşe birleşe kazanacağız" sloganına atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, CHP'nin ülkeye demokrasiyi getirmek için ağır bedeller ödediğini dile getirdi.

İhsanoğlu'nun adaylık önerisinin cumhuriyet tarihine en önemli katkılardan biri olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Hiçbir partinin üyesi değil, gerçek anlamda ülkesini seven biri. Birileri 'Ekmeleddin Bey'i yeterince tanımıyoruz' diyorlar. Ekmeleddin Bey dünyada tanınan biri. Ama öbürünü tanıyorsunuz, malı nasıl götürdüğünü, ucuz politika yaptığını biliyorsunuz. Halkı kandırmak için her türlü dalavareyi çevirdiğini biliyorsunuz. Bu niteliklerin hiçbiri Ekmeleddin Bey'de yok. O gerçek bir bilge, gerçek bir cumhuriyetçi. Önerirken hiçbir zaman endişe duymadım. Her şeyi istismar ediyor. Neymiş, Ekmeleddin Bey İstiklal Marşı'nı bilmiyormuş. İnanıyor musunuz buna? Be adam sen prompterdan bile yazılı metni okuyamadın. Sen ne söylüyorsun. Yazılı metin geçiyor, onu bile doğru dürüst okuyamıyor. İstiklal Marşı bizim marşımızdır. Okunurken hepimiz ayağa kalkarız, Kırkpınar güreşlerinde bayrak geçerken 4 bakan ayağa kalkmadı, şimdi kalkmış bana İstiklal Marşı edebiyatı yapıyor, yemezler...Bunun zamanında bayrak direkleri indirilmedi mi?"

Bir CHP'liyi de aday gösterebileceklerini ancak cumhurbaşkanlığı makamının tarafsız olması gerektiğine inandıkları için Ekmeleddin İhsanoğlu'nda uzlaştıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Beş yabancı dili biliyor, Erdoğan takılıyor, 'biz oraya tercüman mı seçeceğiz.' Sen dil bilmiyorsan ne yapalım, kabahat onda değil ki. Şimdi dil bilmek de ayıp oldu onun için. Bir bildiği 'one minute' tü değil mi? O kadar" diye konuştu.

"57 İslam ülkesini yöneten biri Ortadoğu'ya huzuru getirecektir" diyen Kılıçdaroğlu, "Barışın, huzurun adresi Ekmeleddin İhsanoğlu. Beraber olacağız, birlik olacağız, yılmayacağız. Bir kişi bile kalsam asla ve asla zalimin önünde diz çökmeyeceğim. Yalnız başına kalsam demokrasiden, insan haklarından, Mustafa Kemal'in devrimlerinden asla ödün vermeyeceğim. Tek güvencem sizsiniz" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın, "Milletin adamı" sloganına atıfta bulunarak, "Ne milletin adamı, milletin anasına küfredenlerin adamısın sen. Hangi millet yaz bakalım oraya. Yazamıyor onu. AKP derin devletinin adamı Recep Tayyip Erdoğan" görüşünü savundu.

Erdoğan'ın işadamları üzerinde baskı kurduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, "Bakınız, bugün Hürriyet'in genel yayın yönetmeni değişti. İki gündür bağırıyordu, 'Doğan Grubu bunu niye yapıyorsun' diye, genel yayın yönetmenini değiştirdiler. Buradan Sayın Aydın Doğan'a söylüyorum; sen Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde diz çökeceksen o gazeteyi kapat kardeşim. Zaten bir haram medyası var. Bırakın millet biraz nefes alsın. Hitler'de bile biraz insaf vardı. CHP olduğu sürece sen bunları yapamazsın kardeşim" diye konuştu.

Tüm vatandaşların sandığa gitmesi çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Gelmiyorsan konuşmayacaksın, ülkenin sorunlarıyla ilgilenmeyeceksin. Gelmiyorsan 'ben baskı altındayım' demeyeceksin. Gelmiyorsan, Erdoğan baskı kurduğu zaman CHP'nin kapısını çalmayacaksın, gidip teslim olacaksın. Bayrağınıza, İstiklal Marşı'nıza sahip çıkın. Türk askerinin başına çuval geçirten adamın arkasına gitmeyin. Sizleri seviyorum, kavgam sizin için, ülkem için, özgür ve bağımsız Türkiye için. Bunun kavgasını vereceğiz. Biz kavgamızda haklıyız, haklı olduğumuz için güçlüyüz."

Mahalli seçimlerde CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş da mitinge katılarak, parti otobüsü üzerinden Kılıçdaroğlu ile alandakileri selamladı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kılıçdaroğlu'na Türk bayrağı hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: ''Yazılı metin geçiyor, onu bile doğru dürüst okuyamıyor'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement