Kınık'ta İşçiler İnşaat ve Madende Ölümleri Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Kınık'ta İşçiler İnşaat ve Madende Ölümleri Protesto Etti

Kınık\'ta İşçiler İnşaat ve Madende Ölümleri Protesto Etti

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kadar Dev Maden-Sen üyesi, Atatürk Caddesi'ni takiben Hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtına kadar yürüdü.

12.09.2014 10:35  Güncelleme: 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kadar Dev Maden-Sen üyesi, Atatürk Caddesi'ni takiben Hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Burada, İstanbul'da bir inşaattaki asansör kazasında ölen 10 işçi ile Manisa Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçi için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Dev Maden-Sen Ege Bölge Temsilcisi Hacay Yılmaz'ın saygı duruşunun ardından Torunlar İnşaat'ın rezidans inşaatında ölen 10 işçiyi anarak başladığı konuşmasında, Bu bir iş kazası değildi. Bir cinayetti. Bir katliamdı. Bu inşaatta geçtiğimiz Nisan ayında da bir işçi yaşamını yitirmişti dedi.

Yılmaz, ölümlerin baş sorumlusunun sermaye düzeni olduğunu belirtti, şunları söyledi, İşçi ölümleri ve sermayenin kar hırsı üzerine kurulu taşeron sisteminin sorumlusu da AKP İktidarıdır. Her iş cinayetlerinin ardından 'takdiri ilahi' ve 'kader' diyenler sorumludur. Çünkü işçi sağlığı ve iş güvenliğini hiçe saymışlardır. Hükümetin, başta maden ocakları ve inşaat sektörü olmak üzere her yerde işçi sağlığı ve iş güvenliğini görmezden gelmeye devam etmektedir. Bunlara karşı gerçek sendikalarımızda örgütlenip mücadele etmekten başka bir yolumuz yoktur. Kendi kaderimizi kendi ellerimize alacağız. Susmayacağız. 'Bu bir kader değil bir cinayettir, bir katliamdır' diyeceğiz.

'İş cinayetlerinin sorumlusu sermaye düzeni hizmetkarı AKP iktidarıdır' diyeceğiz. 'Sorumlular yargı önüne çıkarılsın, hesap versin' diyeceğiz. Unutmayacağız unutturmayacağız. Grup daha sonra bir süre Kaza değil iş cinayeti, İnsanca yaşamak istiyoruz, Kaza değil iş cinayeti, İnadına sendika inadına DİSK, İş cinayeti değil bu bir katliam, Madenlerde ölmek istemiyoruz, İşçiyiz haklıyız, kazanacağız sloganları atıp dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kınık'ta İşçiler İnşaat ve Madende Ölümleri Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement