Kırgızistan'da Yeni Kabine Yemin Ederek Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan'da Yeni Kabine Yemin Ederek Göreve Başladı

Kırgızistan\'da Yeni Kabine Yemin Ederek Göreve Başladı

Kırgızistan'da geçen hafta parlamentodan güvenoyu alan koalisyon hükümetinin üyeleri bugün yemin ederek göreve başladı.

09.04.2014 14:26  Güncelleme: 14:23

Kırgızistan'da geçen hafta parlamentodan güvenoyu alan koalisyon hükümetinin üyeleri bugün yemin ederek göreve başladı.

Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in de hazır bulunduğu Meclis Genel Kurulu'ndaki yemin töreninde Başbakan Coomart Otorbayev'in başkanlığındaki kabine üyeleri anayasa üzerine yemin etti.

Başbakan Otorbayev, kabine üyeleriyle yaptığı ilk toplantıda, bu yılın ilk üç ayında vergi toplama oranındaki düşüşe işaret ederek, Başbakanlık Vergi Hizmetleri Başkanı ve eski Kırgızistan Komünist Partisi (KKP) lideri İshak Masaliyev'i görevinden aldı.

Otorbayev, kabinesinin halkın güvenini kazanması için açıklık ve şeffaflık prensipleri çerçevesinde çalışacağını belirterek, kabine üyelerine halkla ilişkilerinde "bürokratik dil" kullanmama çağrısı yaptı.

Başbakanlık koltuğuna oturan Otorbayev, görevine ilk olarak Başbakanlık Basın Merkezi'ni yenileyerek başladı. Otorbayev, konuyla ilgili olarak kabine toplantısında basın merkezinin bundan sonra bakanlıkların basın merkezlerini koordine ederek çalışmaya başlayacağı söyledi. Otorbayev, bakanlardan ve komite başkanlarından basın yoluyla projeleri ve çalışmaları hakkında sürekli halkı bilgilendirmeleri konusunda uyardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırgızistan'da Yeni Kabine Yemin Ederek Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement