Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı - Son Dakika
Politika

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı

TBMM Adalet Komisyonu, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısını alt komisyona sevk etti.

27.01.2016 14:33

TBMM Adalet Komisyonu, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısını alt komisyona sevk etti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın komisyona tasarı hakkındaki sunumunun ardından söz alan iktidar ve muhalefet milletvekilleri tasarının alt komisyonda detaylı bir şekilde ele alınması yönünde görüş bildirdi.

Komisyon Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, teknolojiyi "görünmez göz" olarak tanımlayarak, "Görünmez gözü üretmişiz, o bizi görüyor" dedi.

Kişisel verilerle ilgili bireysel hakların yeni bir sorun olmadığını ifade eden İyimaya, tasarının özellikle kişisel verilerin korunmasının ihlaline karşı yaptırımları özgün bir şekilde düzenlemesi gerektiğini söyledi.

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, "Sayın Bakana ve tasarının gerekçesine bakınca insanın 'gözü kapalı oy verelim geçirelim' diyesi geliyor insanın ama çok eksikler var" diye konuştu.

Tasarıyı "fişleme kanunu" olarak nitelediklerini belirten Yüksel, etnik köken, ırk, din mezhep, cinsel tercih gibi özel nitelikteki bilgilerin işlenmesine sınırları belli olmayan şartlarla imkan getirildiğini savundu.

HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat ise kişisel verilerin gerektiğinde ortaya çıkarılarak, özel hayatın gizliliğinin ihlal edileceğini öne sürdü.

Konuşmaların ardından tasarının alt komisyona sevkedilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement