Kızıltepe Babasını Öldürdü, Annesi Yaralı Kurtuldu - Son Dakika
Güncel

Kızıltepe Babasını Öldürdü, Annesi Yaralı Kurtuldu

Kızıltepe Babasını Öldürdü, Annesi Yaralı Kurtuldu

Suriye'deki iç savaştan kaçarak 3 yıl önce ailesiyle birlikte Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne yerleşen Mehmet Mahmut, bugün sabah erken saatlerinde henüz belirlenemeyen bir sebeple babası Mahmut ve annesi Şemsa Tarhan'ı kaleşnikofla taradı.

28.11.2014 15:33

Suriye'deki iç savaştan kaçarak 3 yıl önce ailesiyle birlikte Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne yerleşen Mehmet Mahmut, bugün sabah erken saatlerinde henüz belirlenemeyen bir sebeple babası Mahmut ve annesi Şemsa Tarhan'ı kaleşnikofla taradı. Baba Tarhan olay yerinde yaşamını yitirirken, anne Şemsa Tarhan ise yaralandı.

Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Güllücü Köyü'ne yerleşen Suriyeli Kürt mülteci Mehmet Mahmut (32), bugün sabah saat 06.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebeple kaleşnikof marka tüfekle anne ve babasını taradı. Baba Mahmut Tarhan (73) olay yerinde yaşamını yitirirken, anne Şemsa Tarhan (75) ise yaralandı. Saldırı sonrası cinayette kullandığı kaleşnikof marka otomatik tüfekle kaçan Mehmet Mahmut'un yakalanması amacıyla güvenlik güçleri tarafından çalışma başlatıldı.

Cinayetin sabah saat 06.30 sıralarında işlenmesine rağmen, 112 Acil Servisi ve güvenlik güçlerine saat 08.00'da haber verildiği öğrenildi. Olay yerine giden sağlık ekipleri tarafndan Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldıran Şemsa Tarhan, burada tedavi altına aldı. Güvenlik güçlerinin de cinayetin işlendiği evde yaptığı incelemeden sonra Mahmut Tarhan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere önce Kızıltepe daha sonra da Mardin Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Mahmut Tarhan ve ailesinin, Suriye'deki iç savaş nedeniyle 3 yıl önce Kızıltepe İlçesi'ne gelerek Güllüce Köyü'ne yerleştiği öğrenildi. Mahmut Tarhan ve eşi Şemsa Tarhan'ın Türk vatandaşı olduğu ve Tarhan soyadını aldığı ancak oğulları Mehmet Mahmut'un henüz vatandaş olmadığı belirtildi.

Cumhuriyet savcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılırken, evli ve 3 babası olduğu öğrenilen olayın faili Mehmet Mahmut'un yakalanması amacıyla güvenlik güçleri tarafından çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızıltepe Babasını Öldürdü, Annesi Yaralı Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement