Kızıltpe Kaymakamı Ermiş'ten Suriyeli Öğrencilere Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kızıltpe Kaymakamı Ermiş'ten Suriyeli Öğrencilere Ziyaret

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi'nde Türkçe öğrenen Suriyeli öğrencilere ziyarette bulundu.

23.04.2015 17:21

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi'nde Türkçe öğrenen Suriyeli öğrencilere ziyarette bulundu.

Ermiş, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Mardin'in Kızıltepe ilçesine yerleşen ve Halk Eğitim Merkezi'nde Türkçe kursuna devam eden öğrencileri ziyaret ederek, kendileriyle bir süre sohbet etti.

Ermiş, yaptığı açıklamada, öğretmenlerden Suriyeli öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldığını ve Türkçe kursuna yaklaşık 25 öğrencinin devam etmekte olduğunu söyledi.

Suriyeli öğrencilerin çoğunun Suriye'de hukuk ve mühendislik alanlarında üniversite eğitimi almış olduğunu dile getiren Ermiş, şöyle konuştu:

"Özellikle eğitimi olan yetişmiş insanlar, burada Türkçeyi öğrenip Türkiye'deki üniversitelere devam etme imkanı elde ediyorlar. Hocamızdan birkaç öğrencinin buradaki Türkçe eğitiminden sonra sınavı geçerek üniversiteye başladığını öğrendim. Gördükleri eğitimin kendilerine iş imkanı da sağlıyor. Eğitimin yanı sıra ayrıca burada iş imkanı da oluyor."

Kaymakam Ermiş, Arapça ve İngilizce bilen elemanlara ihtiyaç olduğundan Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde (MOSB) Arapça, İngilizce bilen ve sonradan Türkçe öğrenen Suriyeli öğrencilerin olduğunu olduğunu öğrendiklerini kaydetti.

Ermiş, "Güzel bir çalışma öğretmenimizi tebrik ediyorum. İlçemizde Suriyelilerle ilgili ilk ve ortaokulu okulumuz var. Bu okulda 800 civarında öğrenci öğrenim görüyor. İnşallah lise ihtiyacını da karşılayabilirsek eğitim konusundaki sorunlarını çözmüş olacağız. Suriyeli kardeşlerimiz misafirimiz olduğu sürece gerek Kızıltepe halkı, gerek bizler devlet olarak her türlü imkanları sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızıltpe Kaymakamı Ermiş'ten Suriyeli Öğrencilere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement