KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ağzından çıkanı kulağının duyması lazım" dediği KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi.

06.05.2015 10:09  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçildiği gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la 'yavru vatan' polemiği yaşayan KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Akıncı, Esenboğa Havalimanı'nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş tarafından karşılandı.

İLK RESMİ ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye yapan Akıncı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından Anıtkabir'i ziyaret edecek.

ERDOĞAN, SARAYDA RESMİ TÖRENLE KARŞILAYACAK

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşını Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılayacak. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Akıncı, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Erdoğan, Akıncı onuruna akşam yemeği verecek. Daha sonra, iki lider Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda TRT Zümrüd-ü Anka Destanı gösterimine katılacak.

ERDOĞAN - AKINCI ARASINDA 'YAVRU VATAN' POLEMİĞİ

KKTC'nin 4. Cumhurbaşkanı olan Mustafa Akıncı, seçim sonucunun açıklanmasının ardından halka yönelik ilk konuşmasını Lefkoşa İnönü Meydanı'nda yapmıştı ve "Ben Türkiye ile kardeşlik ilişkisi istiyorum. Hamaset çok eskilerde kaldı. Federal yapının eşit ortağı olarak Avrupa Birliği içerisinde yaşayabilecek bir varlık olacaksak ki, öyle olmamız lazım. Artık bu bebeğin, bu yavrunun ayağa kalkması lazım. Kendi ayakları üzerinde duran, kendi kendine yeten kendi kendini yönetebilen bir Kıbrıs Türk varlığı sadece Kıbrıs Türklerinin değil Türkiye'nin de çıkarınadır. Böyle bir varlık karşısında eşit muhatap bulacağı için çok daha sağlıklı ilişkiler gerçekleştireceği için Rum tarafının da isteğidir. Böyle bir varlık Türkiye'nin de istediğidir" diye konuşmuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt'e gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında Mustafa Akıncı'nın bu sözlerine cevaben şu açıklamayı yapmıştı:

"Cumhurbaşkanın'nın ağzından çıkanı kulağının duyması lazım. Bu ülke Kuzey Kıbrıs'ta bir bedel ödemiştir, hala ödemeye devam etmiştin. Şehitler vermiştir niye yavru vatan bu bedeli ödemesi gerekiyor diye bu adımlar atılmıştır. Acaba sayın Akıncı bu mücadeleyi tek başına yürüteceğini mi düşünüyor. Kuzey Kıbrıs'a bakışımız yavru vatandır bundan sonra da bu devam edecektir."

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye\'de
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • cemil: çekin kulaklarını bıraksaydık rumların kölesi olmuştunuz 17 11 Yanıtla
  • Hadi ordan: Gel bakalım, uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş. Biraz kulağın çekilince sanırım aslına dönersin. 6 6 Yanıtla
  • CELAL PİR: PASTACI İLE BULUŞMA,KENDİNE DİKAT ET SAYIN AKINCI BUNLARIN KAFASI ARAB KAFASI,KURANI PASTA YAPAN BİR MİLLETTE CAVIK OLMAZ 1 5 Yanıtla
  • Aye: Birine büyk haksızlık yapılıypr tr de 3 0 Yanıtla
  • salvador dali: HERKES LE UĞRAŞIYORSUN YETER SENDEN BAŞKA AK SÜT YOK BU DÜNYA DA İLK BAŞTA BU SURİYELİLERİ YOLLA DA BİZ BİZE KALALIM.... 0 0 Yanıtla

Advertisement