Kobani'de Çatışmalar Şiddetlendi - Son Dakika
Güncel

Kobani'de Çatışmalar Şiddetlendi

Kobani\'de Çatışmalar Şiddetlendi

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Kobani kentinde, IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar şiddetlendi.

27.10.2014 12:43  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Kobani kentinde, IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Kobani'yi ele geçirmek isteyen ve sınır kapısının bulunduğu bölgeyi havan ve roketlerle yoğun ateş altına alan IŞİD militanlarına, YPG güçleri de havan ve doçkalarla karşılık veriyor. Kobani'de yoğun çatışma ve patlama sesleri yükselirken, güvenlik güçleri sınır hattının bulunduğu bölgeye kimseyi yaklaştırmıyor.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Telabyad ile Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nin karşısındaki Carablus'un kontrolünü elinde bulunduran IŞİD militanları, 43 gün önce bu iki ilçe arasında kalan PYD denetimindeki Kobani'ye yönelik saldırı başlattı. IŞİD militanlarının ele geçirmek istediği Kobani'ye ilerlediği güzergah üzerindeki yüzlerce köyde yaşayan binlerce Suriyeli evini terk etti ve sınırı aşarak Türkiye'ye sığındı.

SINIR KAPISINA YÖNELİK SALDIRI

Son günlerde çatışmaların aralıklarla seyrettiği Kobani, yeni güne yoğun silah ve patlama sesleriyle uyandı. Sokak savaşlarının devam ettiği Kobani'de, IŞİD militanları bu sabah YPG'ye gelecek yardımları kesmek ve dış dünyayla bağlantısını koparmak için sınır kapısının bulunduğu bölgeye yönelik saldırı başlattı. IŞİD militanları sınır kapısının bulunduğu bölge ile YPG güçlerinin mevzilerine yönelik havan ve roket atışları düzenledi. IŞİD'in saldırılarına YPG güçleri doçka ve havanlarla karşılık verirken, birbiri ardına meydana gelen patlamaların ardından Kobani'nin birçok kesiminden dumanlar yükseldi. Bu arada daha önce Türkiye sınırındaki 4 katlı bir binanın çatısında bulunan YPG bayrağının da yerinde olmadığı görüldü. Kobani'den yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görülürken, güvenlik güçleri çatışmaların şiddetini artırmasının ardından bölgeye sivil ve gazetecilerin geçişini riskli olduğu gerekçesiyle engelledi.

ÇADIRKENTTEKİ EŞYALAR YAĞMALANIYOR

Kobani'de yaşanan göç dalgası üzerine AFAD yetkilileri tarafından Süleyman Şah Dostluk Parkına kurulan çadırkentteki battaniye, yatak, süt, bisküvi gibi yiyecekler vatandaşlar tarafından yağmalanmaya başlandı. Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında kurulan ve güvenli olmadığı gerekçesiyle tahliye edilen 3 bin kişilik çadırkentte kalan malzemelerin sabah saatlerinde bazı kadın ve çocuklar tarafından tek tek çadırlara girilerek toplandığı görüldü. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kobani'de Çatışmalar Şiddetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement