Kocaeli Artvin Cerattepe Direnişine Kocaeli'den Destek - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Artvin Cerattepe Direnişine Kocaeli'den Destek

Kocaeli Artvin Cerattepe Direnişine Kocaeli\'den Destek

Artvin Cerattepe direnişine Kocaeli'den destek Artvin'in Cerattepe bölgesinde açılması kararlaştırılan maden ocaklarına karşı gerçekleştirilen protesto gösterilerine Kocaeli'den de destek geldi.

11.07.2015 20:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Cerattepe direnişine Kocaeli'den destek

Artvin'in Cerattepe bölgesinde açılması kararlaştırılan maden ocaklarına karşı gerçekleştirilen protesto gösterilerine Kocaeli'den de destek geldi. Çok sayıda Artvin kökenli vatandaşın da yaşadığı İzmit'te bugün gerçekleştirilen protesto yürüyüşünde yapılan konuşmalarda, Cerattep'de açılacak maden ocağında bakır değil altın çıkarmanın hedeflendiği ileri sürüldü.

İzmit'te Yürüyüş Yolu üzerinde Belediye İşhanı önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, Cerattepe ile ilgili pankartlar da taşıdı. CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Fatma Hürriyet Kaplan, HDP Milletvekili Ali Haydar Konca'nın yanı sıra HDP İl Başkanı Mehmet Akgül, CHP İl Başkanı Cihat Altınyuva, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, bazı sendikaların başkan ve yöneticileri ile STK temsilcileri, Artvinliler ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşma yapan Kocaeli Artvin İli ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği sözcüsü Özge Çavuş, Cengiz Holding'in Cerattepe'dek 20 yıllık maden inadı bulunduğunu, bakır madeni çıkaracaklarını söylemelerine rağmen aslında altında altın madeni yattığını belirterek şöyle devam etti:

"Bu maden işletmeye açılırsa Artvin'in her yeri siyanürle kaplanacak. Cerattepe'nin önemini Artvin'de kalan her yurttaş bilir. Cerattepe Artvin yerleşim bölgesinin başında adeta bir şemsiye, insan ve her canlının varlığını sürdürebilmek için kalp, yaşayabilmek için damardır. Bütün Türkiye halkları Artvin'i güzel doğasıyla yeşil alanlarıyla tanımıştır. Uluslararası tekeller ve yerli iş birlikçileri buradaki zenginliğini yağma ve talan etmek uğruna bütün şiddet ve cebirle kendi toprağını korumak isteyen başta Artvinliler ve yöre halkına fiili saldırıda bulunmaktadır. Bizler buradan ülkesine, doğasına, haklarına sahip çıkan, başta Artvin halkı olmak üzere ülkemizde direnen tüm ülke halkına destek ve selamlarımızı iletiyoruz."

Basın açıklamasının ardından grup halay çektikten sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Artvin Cerattepe Direnişine Kocaeli'den Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement