Kocaeli'den Bayırbucak Türkmenlerine Gıda Yardımı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'den Bayırbucak Türkmenlerine Gıda Yardımı

Kocaeli'de, İzmit Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası Şubesi iş birliğince Bayırbucak Türkmenleri için hazırlanan un ve gıda maddesi dolu tır yola çıktı.

14.07.2016 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de, İzmit Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası Şubesi iş birliğince Bayırbucak Türkmenleri için hazırlanan un ve gıda maddesi dolu tır yola çıktı.

TEM Otoyolu Kandıra gişelerinde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü bir devlet olduğunu belirterek, dünyaya hükmetmiş, devletler kurmuş bir milletin torunları olduklarını söyledi.

Doğan, bundan 100-120 yıl öncesine kadar Suriye ve Irak'ın ecdat toprağı olduğunu dile getirerek, "Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki coğrafi değişiklilerle buralardaki kardeşlerimiz sınırlarımızın dışında kaldı ama bu kardeşlerimiz bizim gönül coğrafyamızda her zaman yer aldılar." diye konuştu.

İzmit Belediyesi çalışanlarının Suriye'deki Türkmendağı'na yardım için bir araya geldiklerini dile getiren Nevzat Doğan, şöyle devam etti:

"Uğurladığımız bu tırda başta un olmak üzere ihtiyaç duyulan gıda malzemeleri bulunuyor. Aslında bu tırın içerisinde sadece gıda malzemeleri değil, İzmit Belediyesi çalışanlarının gönüllerindeki sevgi ve destek arzuları da var. Bu tırın oradaki kardeşlerimize gıda desteği götürmesinin yanında, onlara moral, güç ve 'arkanızda biz varız' mesajını da götürmesini diliyoruz. Hizmet-İş Sendikamıza da destekleri için teşekkür ediyoruz."

Konuşmanın ardından Doğan, Belediye Meclis Üyesi Yaşar Keskin ve Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoylu yardım tırını bölgeye uğurladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'den Bayırbucak Türkmenlerine Gıda Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement