Sanayi Kuruluşlarına İndirimli Su Satışı Uygulaması Sona Eriyor - Son Dakika
Güncel

Sanayi Kuruluşlarına İndirimli Su Satışı Uygulaması Sona Eriyor

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinin sanayi kuruluşlarına uygulanan indirimli su satış tarifesinin 2015'ten itibaren sona ereceği bildirildi.

22.10.2014 13:49  Güncelleme: 13:51

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSU) sanayi kuruluşlarına uygulanan indirimli su satış tarifesinin 2015'ten itibaren sona ereceği bildirildi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, İSU'nun son iki senedir bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle abonelere su sıkıntısı yaşatmamak için Sapanca Gölü ile Kandıra Namazgah Barajı'ndan su temin ettiği ve yeni kuyular açtığı belirtildi.

İSU'nun susuzluğa karşı alınan önlemler kapsamında, yaklaşık 100 milyon liralık yatırım yaptığı vurgulanan açıklamada, "Sanayinin kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için Türkiye'de bir ilk gerçekleştirildi. Gebze, Kandıra, Cebeci, Kullar, Plajyolu ve Körfez Atıksu Arıtma Tesisleri'nde inşa edilen geri kazanım suyu sistemi ile atık sular ileri arıtma teknolojilerinden geçirilerek kullanılabilecek hale getirildi" ifadesi kullanıldı.

Geçen haftalarda Kullar Arıtma Tesisi'nden elde edilen geri kazanım suyunun, bölgedeki sanayi kuruluşlarına verilmeye başlandığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Plajyolu ve Körfez Atıksu Arıtma Tesislerinden de bölgedeki sanayi kuruluşlarına yakın zamanda geri kazanım suyu verilecek. Yıllık su tüketimi 120 bin metreküpün üzerinde olan sanayi kuruluşlarına sanayi suyu tarifesinden yüzde 25 indirim yapan İSU, uyguladığı bu indirimli su satışı uygulamasını yeni yılın başından itibaren kaldıracak. Bu tarihten itibaren indirimli su kullanan sanayi kuruluşlarına yeni fiyat tarifesi uygulanacak." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sanayi Kuruluşlarına İndirimli Su Satışı Uygulaması Sona Eriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement