Kocaeli Stadyumu'nun Temel Atma Töreni - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Stadyumu'nun Temel Atma Töreni

Kocaeli Stadyumu\'nun Temel Atma Töreni

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Dünya şu anda bir uyuşturucu belasıyla mücadele ediyor.

25.09.2014 20:47

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Dünya şu anda bir uyuşturucu belasıyla mücadele ediyor. Eğer biz sporun gücünü kullanabilirsek, bu konuda çok başarılı bir mücadele veririz. Zira spor, her türlü kötü alışkanlığın panzehiridir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile İzmit Alikahya Mahallesi'nde 33 bin kişilik Kocaeli Stadyumu'nun temel atma törenine katılan Işık, burada yaptığı konuşmada, hükumetin spora yaptığı yatırımların ciddi oranda arttığını söyledi.

Işık, Kocaeli'de, Büyükşehir Belediyesinin spor yatırımında inanılmaz bir mesafe aldığını, hükumetin desteğiyle yerel yönetimlerin son 12 yılda kentte önemli spor yatırımlarına imza attığını vurguladı.

Kocaeli'nin spor altyapısı açısından Türkiye'nin en iyi illerinden biri olduğunu ifade eden Işık, "Lisanslı sporcu sayımız 2002 yılında 10 bin civarındaydı, şimdi 155 bine ulaştı. Sporun her alanında çok güzel çalışmalarımız var" şeklinde konuştu.

Hükumetin spor konusunda önemli adımlar attığını dile getiren Işık, şöyle devam etti:

"Kocaeli her alanda milli takımlara çok ciddi sporcu veriyor ama bir tek alanda hak ettiği noktada değil. O da futbol. Maalesef Kocaeli'nin süper ligde bir takımı yok ama hedefimiz Allah nasip ederse, bu stat hizmete girdiğinde Kocaeli'nde bir süper lig takımı oluşturmak. Bu stat bittiğinde süper lig takımlarını ağırlayacağız. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz."

Uyuşturucuyla mücadelede sporun rolü

Bakanlar Kurulu'nda bu hafta ana gündem maddesinin "uyuşturucu ile mücadele" olduğunu hatırlatan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya şu anda bir uyuşturucu belasıyla mücadele ediyor. Eğer biz sporun gücünü kullanabilirsek, bu konuda çok başarılı bir mücadele veririz. Zira spor, her türlü kötü alışkanlığın panzehiridir. Spor en başta beden ve beyin disiplinini sağlayan önemli bir etkendir. Sadece gençlerimiz için söylemiyorum, hayatın her döneminde ve her alanında sporla barışık olan insanların kötü alışkanlıklarla çok fazla işi olmuyor."

Işık, sözlerini, Kocaeli'ye gösterdikleri ilgiden ve gerçekleştirilen yatırımlarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ederek tamamladı.

Konuşmaların ardından, Işık, Kılıç ve beraberindekiler, butona basarak 33 bin kişilik stadyumun temelini attı.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca İzmit'te yapımına başlanan 33 bin seyirci kapasiteli Kocaeli Stadyumu 126 milyon 850 bin liraya mal olacak. Stadyumun 2015 yılının sonunda tamamlanması planlanıyor.

Törenin ardından Işık ve Kılıç, Hatay Valiliğine atanan Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın bir otelde verdiği veda yemeğine katıldı.

- Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli Stadyumu'nun Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement