Kocaeli Valisi Topaca Dilovası ile İlgili İddialar Abartılı, Araştırıyoruz - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Valisi Topaca Dilovası ile İlgili İddialar Abartılı, Araştırıyoruz

Kocaeli Valisi Topaca Dilovası ile İlgili İddialar Abartılı, Araştırıyoruz

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Newsweek Dergisi'nde çıkan haberi kendisinin de okuduğunu belirterek şunları söyledi Orada bazı iddialar var. Bunlar araştırmaya muhtaç bir konu. Çok somut bilgilere dayandığını düşünmüyorum.

13.09.2014 13:15

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Newsweek Dergisi'nde çıkan haberi kendisinin de okuduğunu belirterek şunları söyledi Orada bazı iddialar var. Bunlar araştırmaya muhtaç bir konu. Çok somut bilgilere dayandığını düşünmüyorum. Özellikle Dilovası İlçesi'nde IŞİD bayraklarıyla dolaşan araçlarden sözediliyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Hukukuken söz konusu değil. Devlet olarak da bizim böyle bir şeye izin vermemiz zaten düşünülemez. O yönde ben talimatları hemen verdim. Arkadaşlarımız bakıyorlar. Araçlara IŞİD bayrağı asmak ve şehiriçinde gezmek gibi birşeyin olmadığını tespit ettiğimizi söyleyebilirim.

Vali Topaca, Dilovası ilçemizden bazı kişilerin bu tür faliyetlere katılma yönünde ve macera maksatlı bazı düşüncüleri ve fikirleri olabilir. diyerek şöyle devam etti Bu ilçemiz tüm Türkiye'den göç alan, sanayinin yoğunlaştığı bir kent. Böyle olunca da her kültürden ve her değişik düşünceden insanın bulunduğu bir kent. Gebze bölgesi aslında o şekildedir. Buralarda değişik düşünen insanların çıkması doğal. Bunu da biz yadırgamıyoruz. İnsanların hukuk içersinde, kanunlar içersinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarına uygun bir şekilde fikirlerini beyan etmesi, çalışmalarını yapması çok doğal. Ama yasadışı, gerek ulusal hukuk için gerek uluslararası hukukun yasadışı saydığı bir oluşuma burda izin vermemiz mümkün değil. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız gerek emniyet, gerek istihbarattaki arkadaşlar çalışmalarını yapıyorlar. Bakacağız bu tür katılımlar var mıdır yok mudur. İlk düşüncemiz öyle abartıldığı gibi bir katılımın olmadığı yönünde. Bizim yaptığımız bir tespit yok.

Vali Ercan Topaca, haberde bazı isimler geçtiğini ve onlar üzerinde çalışma yapıldığını da belirterek, Bir kaç güne kadar bu konuyla ilgili daha net kamuoyunu bilgilendirecek açıklamayı yapacağız. Bu sosyolojik bir olay. İnsanların bir olaya, bir guruba katılması, gitmesi gelmesi, Türkiye'de seyahat hurriyeti var. İnsanların ülke içersinde bir şehirden bir şehire gidip gelmesi çok doğal. Bu konuda hukuken bizim 'Niye gidiyorsun Nereye gidiyorsun' şeklinde bir soru sormamız mümkün değil. Ancak yurt dışına giriş ve çıkışlarla ilgili de evrensel hukuk kuralları olarak herkez yurtdışına girerken ve çıkarken pasaportu, bilgi ve beyanı ile gitmek zorundadır. Buna aykırı birşey var mıdır yok mudur buna bakıyoruz. Biz sınır ili değiliz. Bu giriş ve çıkışlar varsada ülkemizin sınır olan illerinden olabilir. Şu an itibariyle endişe edecek Dilovası ilçesinde 'Işid gelmiş karargah kurmuş. İnsanları kandıyor. Buradan gençleri gönderiyor' şeklinde bir düşüncenin doğru olmadığını çok net ifade edebilirim. Ama biz genede bir ihbar kabul ediyoruz. Bu hususu enine boyuna bütün yönleriyle araştırmaya devam ediyoruz. diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Valisi Topaca Dilovası ile İlgili İddialar Abartılı, Araştırıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement