Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş Açıklaması

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş Açıklaması

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlık seçimlerinde, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'a açıktan destek verdiklerini ifade eden Kocasinan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, "Hüseyin beyin...

28.06.2013 15:47

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlık seçimlerinde, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'a açıktan destek verdiklerini ifade eden Kocasinan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, "Hüseyin beyin doğruluğuna ve çalışkanlığına inanıyorum. Hüseyin beyin Kayseri Şeker Fabrikası'nı nereden alıp nerelere getirdiğini çiftçilerimiz de biz de bilmekteyiz" dedi.

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, konuşla ilgili yaptığı açıklamada, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ın, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığı'na adaylığını açıkladıktan sonra, Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı olarak, "İstikrar sürsün, Şeker büyüsün" dediğini hatırlatarak, "Ben zaten Hüseyin beyin başarılı bir bürokrat olduğunu biliyorum ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı olduğu dönemden de tanıyorum. Hüseyin beyin doğruluğuna, çalışkanlığına inanıyorum ve Hüseyin beyin Kayseri Şeker Fabrikası'nı nereden alıp nerelere getirdiğini, çiftçilerimiz de biz de bilmekteyiz. Bu zamana kadar emeği geçen arkadaşların hepsinden de Allah razı olsun. Çiftçimize kim hizmet verdiyse, hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Pancar çiftçisinin, mevcut başkan adaylarının içinde Hüseyin Akay'ı tercih ettiğini ve başkan seçtiğini vurgulayan Güneş, şöyle devam etti:

"Hüseyin beyin bilgileri, tecrübeleri buraya yansıyacağından dolayı Hüseyin beye açıktan destek verdik. Merkez çiftçiler olarak Hüseyin beyin yanında yer aldık. Hüseyin beye oy verenden de vermeyenden de Allah razı olsun. Veren de bizim çiftçimiz, vermeyen de bizim çiftçimiz. Burada kazanan ne Abdulkadir Güneş olmuştur ne de Hüseyin Akay olmuştur. Kazanan çiftçi olmuştur. Ben her zaman dediğimi yine diyorum, istikrar sürsün, Şeker büyüsün. Bu arada, yapılan ve yapılacak olan her türlü doğru işlerin yanında olacağımızı, yanlış işleri de eleştireceğimizi buradan herkesin bilmesini istiyorum."

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi başkanlığı seçimlerine 7 binin üzerinde vekaletle, 13 binden fazla da kendisi gelip oy kullanan çiftçi olduğunu bildiren Güneş, "Yani Hüseyin Akay'a açıkça, Abdulkadir Güneş olarak, Kocasinan Ziraat Odası olarak desteğimizi verdik. Merkez bölgeden 2 bin 750 çiftçimiz seçime katılmıştır. Oy gizli ama ben merkez bölge çiftçilerinin Hüseyin Akay'dan yana tercihlerini kullandıklarını biliyorum. Ancak ben şunu da söylüyorum, kazanan çiftçi olmuştur. Ben Oda başkanıyım, siyasetçi değilim ve siyasete girmem. Siyasilerimizden de, milletvekillerimizden de gerekli açıklamalar geldi. Bir vekilimiz, (Biz parti olarak kimsenin yanında değiliz ama ben şahsım adına Hüseyin Akay'ın yanındayım) dedi. Bunu da kamuoyu biliyor. Biz de Hüseyin beyi açıkça destekledik. Bundan sonra da inşallah desteğimiz devam edecek. Güzel çalışmalarına her zaman destek vereceğiz, eğer yapamadıkları bir iş olursa onu da eleştireceğiz" diye konuştu.

Seçimden önce de çalışmalar yaptıklarını kaydeden Güneş, " Boğazlıyan'a gittik, Çandır'a gittik. Hatırımızın geçtiği insanlar var. Ben anlattım ama kimsenin oyuna da ipotek koyamayız, oy gizli. Yani Allah'la kendi arasında. Ancak seçim 1600 gibi bir farkla kazanıldı. Hüseyin beye başarılar dilerim, muhalefetteki arkadaşları da o kadar oy aldıkları için tebrik ederim, yolları açık olsun" dedi.

-"ÇİFTÇİLERİMİZE HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK"

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, Ziraat Odaları'nın gelirlerinin tamamen çiftçi aidatlarından oluştuğunu, Oda olarak çiftçilerden aldığı aidatları çiftçilerin hizmetine sunmaya devam edeceklerini bildirdi.

Güneş, Ziraat Odası olarak çiftçilere verdikleri hizmetlerle ilgili bilgiler de aktardı. Oda'ya kayıtlı 12 bin 500 üye çiftçi bulunduğunu, her bir üyeye ayırım yapmadan ekipmanları ve personelleriyle beraber hizmet verdiklerini kaydetti. Üyelerin pancar, buğday, ayçiçeği ekimi yapanlarla hayvancılık, tavukçuluk, balıkçılık yaptıklarını ifade eden Güneş, "2013 yılında çiftçilerimizin talebi üzerine taş toplama makinalarımızla, traktörlerimizle ve personelimizle 700 dekar taş toplama işi gerçekleştirilmiştir. Çiftçilerimizin talebi üzerine, sulu tarım yapılan bölgelerimizde lazerli tesviye makinamızla 500 dekar arazide tesviye işleri yapılmıştır. Kocasinan ilçemize bağlı 70 köy ve mahallemizde Kocasinan Belediye Başkanımız sayın Bekir Yıldız'ın destekleriyle ilkbahar döneminde, kendi greyderimizle tarla yolları köy ve mahalle muhtarlarımızdan ücret talep etmeden tamamı yaptırılmıştır. Yerli domates neslinin kesilmemesi için çiftçilerimize 20 bin adet ücretsiz domates fidesi dağıtılmıştır. Kocasinan ilçemize bağlı köy ve mahallelerimizde Tarım il ve ilçe müdürlüklerimizle koordineli çalışarak, Gömeç, Yemliha, Saraycık, Yukarı Hasinli, Kalkancık, Güneşli, Hırka köylerimizdeki çiftçilerimize ücretsiz süne ilacı dağıtılarak süne mücadelesi yaptırılmıştır. Tarım Bakanlığı, Aile Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında yapılan protokol gereği, masraflarının tamamı Kayseri Ziraat Odaları'ndan karşılanarak, 100 bayan çiftçimize 1 hafta süre ile eğitim verilerek sertifikaları dağıtılmıştır. İlçe Tarım Müdürlüğü ile Cırgalan'da uygulanan çilek yetiştirme projesine destek verilerek 20 bayan çiftçimiz, Adana ve Mersin illerimize Odamız tarafından ücretsiz eğitim seminerlerine gönderilmiştir" dedi.

Kocasinan Ziraat Odası olarak verdikleri hizmetleri sıralayan Abdulkadir Güneş, bu hizmetlerin yanı sıra, mevsimlik tarım işçilerinin kalacağı konaklama yerlerinin yapım işinin de takipleri sonucu İl Özel İdaresi tarafından ihaleye çıkarıldığını ve kısa süre içerisinde inşaatlarına başlanacağını bildirdi. Güneş, "Bu konaklama yerleri Güneşli, Himmetdede, Elagöz, Oymaağaç ve Gömeç köylerimizde yapılacaktır. Konaklama yerlerinin her biri 100 kişiliktir" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement