4 Ülkenin Komandolarının Ortak Tatbikatı Nefes Kesti - Son Dakika
Güncel

4 Ülkenin Komandolarının Ortak Tatbikatı Nefes Kesti

Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan ve kardeş ülke Azerbaycan'ın komando birliklerinin katıldığı Commando Ex 2016 tatbikatı nefes kesti. Tatbikatta Bulgar bir komutan, pişmiş kurbağa bacağı yedi.

11.06.2016 12:08  Güncelleme: 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terörizmle mücadelede birliklerinin eğitim ihtiyacını karşılayan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan ve kardeş ülke Azerbaycan'ın komando birliklerinin katıldığı Commando Ex 2016 tatbikatına ev sahipliği yaptı. Ortak tatbikatı Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, beraberindeki komutanlarla birlikte izlerken, üç ülkeden gelen komutanlara da İngilizce olarak tatbikatın aşamaları anlatıldı.

TERÖRİSTLERİN KORKULU RÜYASI

136 personelin görev aldığı ve plastik mermilerin kullanıldığı tatbikatta senaryo gereği Çok Uluslu Özel Görev Kuvveti, insani yardım faaliyetlerinin sürmesi ve BM konvoylarının devamının sağlanması amacıyla, terörist unsurlarca ele geçirilen havaalanında yeniden kontrol sağlamak için harekete geçti. Bunun için ilk hedef, Karaburun bölgesindeki kıyı başının güvenliğinin sağlanması oldu. Kıyıya 400 metre yaklaştıktan sonra bindikleri botlarda kürek çekerek farklı noktalardan sessizce karaya çıkan komandolar, önce etraftaki teröristleri etkisiz hale getirdi, ardından terör noktalarına sis bombalarıyla girdi. Teröristlere ait hava savunma bataryaları imha edilerek hava sahası yaklaşma koridoru emniyete alındı. Teröristlerce muhabere istasyonu olarak kullanılan tesisin imha edilmesi için komando birlikleri taktik akın gerçekleştirdi. Bir tepenin yamacından sessizce inen komandolar, nöbetçi teröristleri etkisiz hale getirdikten sonra, diğer terörist gruplarla irtibatın kesilmesini sağladı. Ortak tatbikat, havaalanının yeniden ele geçirilmesiyle son buldu.

ONLAR İÇİN ENGEL YOK

Commando Ex 2016 tatbikatı kapsamında kule tırmanışı ve inişi ile su engeli gösterisi de yer aldı. Su engeli kapsamında eğitim alan komandolar su üzerinde alevler çıkan platformun altından dalarak geçti. Daha sonra daldığı kanaldan çıkmayı başardı. Komandoların balçık arazide ve bataklıkta nasıl ilerledikleri de görüldü.

KURBAĞA BACAĞI, YILAN, BILDIRCIN

Komandoların zorlu coğrafi şartlarda doğada yakaladıkları kurbağa, yılan, bıldırcın, gibi hayvanların nasıl temizlendiği ve pişirildiği Komando Marketi bölümünde anlatıldı. Burada Bulgar bir komutan, pişmiş kurbağa bacağını tadarken lezzetli olduğunu söyledi.

YÜKSEKTEN GÖLE ATLADILAR, KULEDEN SANİYELER İÇİNDE İNDİLER

Yüksek bir noktadan Eğirdir Gölü'ne atlayan bir komando yüzerek halata tırmanırken, kendini yüksek noktadan göle bırakan komandolar da yüzerek kıyıya çıktı.

İşte nefes kesen tatbikattan kareler;

4 Ülkenin Komandolarının Ortak Tatbikatı Nefes Kesti
4 Ülkenin Komandolarının Ortak Tatbikatı Nefes Kesti
4 Ülkenin Komandolarının Ortak Tatbikatı Nefes Kesti
4 Ülkenin Komandolarının Ortak Tatbikatı Nefes Kesti
4 Ülkenin Komandolarının Ortak Tatbikatı Nefes Kesti
4 Ülkenin Komandolarının Ortak Tatbikatı Nefes Kesti
4 Ülkenin Komandolarının Ortak Tatbikatı Nefes Kesti

4 Ülkenin Komandolarının Ortak Tatbikatı Nefes Kesti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 4 Ülkenin Komandolarının Ortak Tatbikatı Nefes Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • baran: Bu türkler domuz etide hamam böceğide yer birde pkk ye domuz erti yer derler 5 35 Yanıtla
  • ANTİ AKP: EY HALKIM AKP NİN 90 YILLIK ENKAZ DİYE ADLANDIRMIŞ OLDUĞU CUMHURİYETİ ADAM GİBİ İNSAN GİBİ ONURUNLA VE GURURUNLA YAŞAMIŞ OLDUN BUNDAN SONRA GELECEK OLAN YILLARINI DA BAŞKANLIK SİSTEMİ ADI ALTINDA HİLAFET İLE YAŞAYARAK GEÇİR YALNIZ ŞUNU UNUTMA Kİ BİR DAHA GERİYE DÖNÜŞÜN KESİNLİKLE SÖZ KONUSU OLMAYACAKTIR BAŞKANLIK SİSTEMİ ADI ALTINDA KENDİ HİLAFETLERİNİ MİLLETE DAYATACAK İLLUMİNATİ YÖNETİM SİSTEMİ BİR ZAMANLAR İRAN DA CUMHURİYET İLE YÖNETİLİYORDU İŞTE BU GÜN Kİ DURUMU ORTADA KARAR SENİN EY HALKIM 8 29 Yanıtla
    Slm: ZaaaHaaaaaaaaaaaaaaa 1 3
  • HALK KOMANDO: Oda bişey mi.. Biz her gün bu ülke de yoksulluktan dolayı eşşek eti yiyoz.. 8 19 Yanıtla
  • jk: Bence teroristlerin korkulu ruyasi asker degil ucak tank top kobra vb.silahlardir 4 6 Yanıtla
  • kötü kenan: herşey güzel hoşta şu yemedikleri sırf görüntü olsun diye yakalayıp öldürdükleri kurbaglara acıyorum.devletin kumanyasımı bitti bu hayvanlara eziyet ediliyor. 2 4 Yanıtla
  • itali: Nasil komonda lan bu komutan pismis yiyormus 2 4 Yanıtla
  • Lice: Gerçekten güzel show tebrik ederim! 3 3 Yanıtla

Advertisement