Konak'ta Balbay-Pektaş Rüzgarı Esti! - Son Dakika
Yerel

Konak'ta Balbay-Pektaş Rüzgarı Esti!

Konak\'ta Balbay-Pektaş Rüzgarı Esti!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partisinin Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş’a destek verdi.

28.03.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partisinin Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş'a destek verdi. Pekdaş'ın Konak'ta çok başarılı işlere imza atacağını belirten Balbay, "30 Mart'tan sonraki yürüyüşümüz zafer yürüyüşü olacak" dedi.

Seçim startını "Yürüyelim Konak" sloganıyla veren ve Konak'ın 113 mahallesini adeta karış karış gezen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile birlikte Hatay semtini dolaştı. Gün boyu süren gezide Balbay ile birlikte halkı selamlayan Pekdaş'a ilgi yoğundu. İkili her adımlarında vatandaşlarla kucaklaştı, onların sorunlarını dinledi. Balkonlarına akın eden Konaklıları selamlamayı da unutmayan Balbay ve Pekdaş, dükkanlara girerek esnafı da ziyaret etti.

"İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ"

CHP'nin seçimde kullandığı 'Hayat Bayram olsa' şarkısı eşliğinde Betonyol Caddesi'ni gezen Balbay ve Pekdaş, daha sonra seçim ofisine geçerek, burada kurulan platformdan halka seslendi. 30 Mart'ın AKP'nin sandığa gömeceği gün olacağını belirten Pekdaş, Konak'ta sadece belediye başkanlığını kazanmayacaklarını, oy farkını da rekor seviyeye çıkaracaklarını söyledi. Yola "Yürüyelim Konak" sloganıyla çıktıklarını hatırlatan Pekdaş, bu yürüyüşün CHP'nin iktidarına kadar süreceğini söyledi. Konaklılardan destek isteyen Pekdaş, "CHP'yi iktidar yapma yürüyüşümüzde sizden destek bekliyoruz. CHP'nin getireceği aydınlık günlere merhaba demek için el, ele kol, kola yürüyeceğiz" dedi.

KONAK'IN SESİNİ ANKARA DUYACAK

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise, üniversite yıllarında yürüdüğü caddelerden bu kez Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş'la birlikte yürümenin mutluluğu içinde olduğunu söyledi. "Bundan sonraki yürüyüşümüz iktidar yürüyüşü olacak" diyen Balbay, CHP olarak toplumun sadece yüzde 50'sinin değil, tümünü kucaklayan bir Türkiye hayal ettiklerini belirterek; "Konak'tan, İzmir'den vereceğimiz çok yüksek bir ses, inanın Ankara'dan da duyulacaktır. Ben bu sesi en yüksekten çıkaracağınıza yürekten inanıyorum. Bu caddeden 30 Mart'tan sonra zafer yürüyüşü yapacağız" diye konuştu.

"KONAK İÇİN PEKDAŞ BİR ŞANS"

Sema Pekdaş'ın Konak için iyi bir şans olduğunu da dile getiren Balbay, 30 Mart'tan sonra Konak'ta halka dokunan bir belediyecilik anlayışının hüküm süreceğini söyledi. İzmir'in 30 ilçesinde olduğu gibi Konak'ta da CHP'nin birinci parti çıkacağını belirten Balbay şöyle konuştu: "Konak çok farklı kesimlere ev sahipliği yapan bir ilçe. Gündüz nüfusuyla gece nüfusunun değiştiği, yaz nüfusuyla kış nüfusunun çok farklı olduğu bir yer. Pek çok ilinden gelen göçmenlerin olduğu bir yerleşim yeri. Sema Pekdaş'ın böyle bir yerleşim yerine en iyi şekilde hitap edeceğine inanıyorum. Sema Başkan'ımızın hem yerel yönetimlerde, hem İzmir Barosu'nda ki deneyim ve birikiminin buna yeteceğini düşünüyorum."

"DAĞILACAK GÜÇ, GÜÇ DEĞİLDİR"

Konuşmasında bu seçimlerin sadece yerel yönetimleri belirlemeyeceğini belirten Balbay, İzmirlileri iktidara karşı CHP çatısı altında birleşmeye çağırdı. Gücün dağılmaması için oyların mutlaka bölünmemesi gerektiğini vurgulayan Balbay, "Atletizmdeki üç adım atlama gibi, yerel seçimlerden sonra cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler var. İktidara karşı bu üç seçimde de en güçlü seçeneğin desteklenmesi gerekiyor. İktidarın karşısında dağılacak her güç, güç değildir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel seçimler ve devamında bu iktidarda karşı iyi bir toplumsal seçenek oluşturabilmesi önemlidir ve bunun ilk ayağı yerel seçimlerdir" dedi. Balbay ve Pekdaş daha sonra üzerinde CHP amblemi bulunan pastayı birlikte kesti.

ALTAY VE GÖZTEPE'Yİ ZİYARET

CHP İzmir Milletvekili Balbay ve Konak Belediye Başkan Adayı Pekdaş, daha sonra İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Rıza Türmen ile birlikte Göztepe Spor Kulübü'nü ziyaret etti. Kulüp binası girişinde Göztepe A.Ş Genel Müdürü Doğan Mutlu tarafından karşılanan grup, hep birlikte kulüp müzesini gezdi. Ardından tesislere geçen Pekdaş ve beraberindekiler, burada U11 kategorisinde şampiyon olan minik futbolcularla buluştu. Amatör spor kulüplerinin önemine değinen Pekdaş, Konak'ta mahalli kulüplerle profesyonel spor kulüpleri arasında işbirliği oluşturacaklarını söyledi. Bir süre tesisleri gezen Pekdaş ve Balbay minik futbolcular ve yöneticilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi. CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, aynı gün Altay Spor Kulübü'nü de ziyaret etti. Kulüp yöneticileriyle biraraya gelen Pekdaş, 30 Mart'tan sonra spor kulüpleriyle daha iyi iletişim kuran bir Konak Belediyesi'ni oluşturacaklarını söyledi. Pekdaş daha sonra Belediye-İş Sendikası'nı ziyaret ederek, sendika yöneticilerini dinledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak'ta Balbay-Pektaş Rüzgarı Esti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement