Kontrollü Patlatma: Kentsel Dönüşüm Kapsamında 644 Riskli Kamu Binası Yıkıldı - Son Dakika
Ekonomi

Kontrollü Patlatma: Kentsel Dönüşüm Kapsamında 644 Riskli Kamu Binası Yıkıldı

Kontrollü Patlatma: Kentsel Dönüşüm Kapsamında 644 Riskli Kamu Binası Yıkıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında bugüne kadar toplam 644 riskli kamu binasının yıkımını gerçekleştirdi.

12.07.2014 12:58

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında bugüne kadar toplam 644 riskli kamu binasının yıkımını gerçekleştirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre 5 Ekim 2012 tarihinde "Dönüşüm Başlıyor" sloganı ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm adım adım ilerliyor.

Kentsel Dönüşüm kapsamında devam eden yıkımlardan en dikkat çekenler arasında kamu binaları yer alıyor. İlk kazmanın vurulduğu 5 Ekim 2012 tarihinde; Milli Savunma Bakanlığı'na ait 79 adet, Sağlık Bakanlığı'na ait 19 adet, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na ait 2 adet, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait 3 adet, Maliye Bakanlığı'na ait 1 adet, Milli Eğitim Bakanlığı'na ait 1 adet, İçişleri Bakanlığı'na ait 20 adet olmak üzere, 35 ayrı ilde toplam 125 adet riskli kamu binasının yıkımı gerçekleştirildi.

-KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÜÇÜNCÜ DALGASINDA 45 İLDE 87 BİN 628 BAĞIMSIZ BİRİM YIKILDI-

17 Ağustos 1999 depreminin 14. yıl dönümünde gerçekleştirilen kentsel dönüşümün üçüncü dalgasında, 45 ilde 87 bin 628 bağımsız birimin yıkımına yönelik adım atıldı. Bu kapsamda, Milli Savunma Bakanlığı'na ait 299 adet, Sağlık Bakanlığı'na ait 7 adet, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na ait 9 adet, Milli Eğitim Bakanlığına ait 2 adet, İçişleri Bakanlığına ait 39 adet olmak 2000'nin üzerinde bağımsız birimden oluşan toplam 356 adet riskli kamu binasının yıkımı gerçekleşti.

2013 yılı içerisinde değişik kamu kurumlarına ait can ve mal güvenliği bakımından tehlike arz ettiği teknik bir rapora dayanarak resmi makamlarca belirlenen ve yıkım kararı alınan toplam 282 adet riskli kamu binasından 163 adetinin yıkımı gerçekleştirildi.

Bugüne kadar toplam 644 adet riskli kamu binasının yıkımı gerçekleşti.

-BAKAN GÜLLÜCE: "KONTROLLÜ PATLATMALI YIKIMLARDA YERLİ MALZEMELER KULLANILDI"-

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce konuya ilişkin yaptığı açıklamada Türkiye'de bugüne kadar uygulanmamış olan kontrollü patlatmalı yapı yıkım tekniğinin üç projede hayata geçirildiğini bildirdi. Güllüce, "Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilen kontrollü patlatmalı yıkımlar tamamen ülkemiz teknik elemanları tarafından projelendirilmiş ve yerli malzemeler kullanılmıştır" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Kontrollü Patlatma: Kentsel Dönüşüm Kapsamında 644 Riskli Kamu Binası Yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement