Koşamayanlar İçin Koşacak - Son Dakika
Güncel

Koşamayanlar İçin Koşacak

Koşamayanlar İçin Koşacak

Koşan Adam lakabıyla tanınan Kemal Özdemir, 26 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) adına koşarak bağış toplayacağı, LİKYA YOLU ULTRA MARATONU hazırlıklarını tamamladı.

06.09.2016 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuk yaşta geçirdiği tren kazası sonucu sol kolunu kaybeden milli sporcu kemal Özdemir uzun yıllar katıldığı zorlu parkurlarla tanınıyor.

Koşan Adam Kemal Özdemir uzun yıllar boyunca maraton, ultra maraton ve teatlan gibi farklı sporla dallarıyla uğraşmış olsa da artık sadece bağış için koşuyor. Geçtiğimiz yıllarda farklı STK ve vakıflar içinde koşan sporcu bundan sonra tüm koşularını Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği adına yapacağını belirtti.

muğlanın fethiye ilçesinden başlayacak olan koşu Antalya'nın Tekirova ilçesine kadar 260 KM'lik zorlu bir parkurla son bulacak. TOFD adına ter dökecek olan Koşan adam sırtında taşıdığı 15kg.'lık çantayla, dışarıdan hiçbir gıda ve giyecek takviyesi olmadan bu koşuyu tamamlayacak. Milli sporcu geçtiğimiz sene parkuru ağlayarak tamamladığını ancak bu senede çok zorlu bir yarışın kendisi beklediğini, her ne olursa olsun tüm gücünü ve enerjisini KOŞAMAYANLAR İÇİN toplayarak bu yarışı tamamlayacağını dile getirdi.

Halen spor Koçluğu yapmakta olan Kemal Özdemir ''her adımı koşamayanlar için atacağım'' diyerek tek isteğinin koşamayanlara özgürlük ve evlerinden dışarı çıkamayan binlerce omurilik felçlisine Akülü tekerlekli sandalye Desteği sağlayabilmek olduğunu söyledi.

Koştuğu maraton ve yarışlar:

1996 Atina Yarı maratonu, 2002, 2003, 2005 New York maratonları, 2006 Hollanda Dünya Şampiyonası, 2007 Çek Cumhuriyeti Avrupa Kupası, 2007 Berlin Maratonu (Olimpiyat Barajı Geçildi), 2008 Stuttgart Yarı maratonu, 2008 Pekin Olimpiyatları Maraton, 2010 Helsinki Maratonu.

2010/11 yılları arasında zorluk derecesi yüksek 240 km'lik yolu ultra maratonunda koştu2011 yılı temmuz ayında Türkiye'de ilk kez bir engelli sporcunun katıldığı ve başarabildiği triatlon sporuna başladı ve olimpik mesafede de başarılı oldu. 2012 yılında triatlonda ülkemizi İsrail'de Avrupa Şampiyonası'nda başarı ile temsil etti.

Koşan Adam Kemal Özdemir, Türkiye'de düzenlenen ilk "Ultra Maraton" olma özelliğine sahip, dünya çapında en zorlu parkurlar arasına girmeye aday ve her sporcunun bir dernek için koştuğu "Likya Yolu Ultra Maratonu"nda 2011 ve 2012 yıllarında koştu. Özdemir, 24 Eylül-2 Ekim 2011 tarihleri arasında Fethiye ve Antalya arasında 6 gün TEMA Vakfı'nın ağaçlandırma çalışmalarına dikkat çekmek amacıyla koştu. 22 – 30 Eylül 2012 tarihleri arasında ise, Türkiye'de daha çok çocuğun okul öncesi eğitim almasına katkı sağlamak hedefiyle yola çıkan Çocuklar Gülsün Diye Derneği adına koştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Koşamayanlar İçin Koşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement