Koü'de Akademik Terfi Töreni - Son Dakika
Yerel

Koü'de Akademik Terfi Töreni

Koü\'de Akademik Terfi Töreni

KOÜ'de akademik aşama kaydeden 32 profesör ve 48 doçentin unvanları tescillendi KOÜ Rektörü Prof. Dr. Komsuoğlu: "Diğer ülkelerin milli gelir oranlarına baktığımızda iyi noktada olduğumuzu görüyoruz ancak 2004 yılına kadar yükselen bu değer ardından duruşa geçti.

09.06.2014 18:04

Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) akademik aşama kaydeden 32 profesör ve 48 doçent için terfi töreni düzenlendi.

Baki Komsuoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, en fazla öğretim üyesi çalışan 10 ilden biri olduklarını belirterek, ülke genelinde 4 bin kadın, 12 bin erkek öğretim üyesi bulunduğunu söyledi.

Yükseköğretimde kalitenin belirleyici olduğunu vurgulayan Komsuoğlu, "Diğer ülkelerin milli gelir oranlarına baktığımızda iyi noktada olduğumuzu görüyoruz ancak 2004 yılına kadar yükselen bu değer ardından duruşa geçti. Bunu arttırmalıyız ki eğitim kalitesi de artsın" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin yüksek gelir seviyesini yükseltmek için bahanelerin arkasına saklanmadan çalışması gerektiğini anlatan Komsuoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye sevdalısıysak bunu yapmalıyız. Bu sebeple bizler de daha yüksek donanımlı teknolojiyle öğrencilerimizi yükseltmeliyiz. Küresel yetenekler yetiştirmemiz gerekiyor ve bunları ülkemizde muhafaza etmeliyiz. Bugün 80 kişiyi yükseltiyoruz. Bugün bu kadar büyük kalabalığı belki de son kez selamlıyorum. Bu sebeple tüm çalışma arkadaşlarıma ve eğitime katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Aklı başında genç nesilleri yetiştirmeyi okulumuza emanet ediyorum."

Konuşmanın ardından doçentlik unvanı hak kazanan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Tahir Büyükakın ve Rektör Prof. Dr. Komsuoğlu'nun kızı İpek Komsuoğlu cübbe giydi.

Tören, fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Programa  Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve akademisyenler katıldı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Koü'de Akademik Terfi Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement