KPSS'de Usulsüzlük Operasyonu - Son Dakika
Güncel

KPSS'de Usulsüzlük Operasyonu

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin 14'ten fazla ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında Ankara'da gözaltına alınan 34 zanlı sağlık kontrolünden geçirildi.

23.03.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin 14'ten fazla ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında Ankara'da gözaltına alınan 34 zanlı sağlık kontrolünden geçirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 2010 yılındaki KPSS sorularının usulsüz sızdırılması ve kopya iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet  Savcısı Yücel Erkman'ın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde adresleri önceden belirlenen noktalara eş zamanlı operasyon başlatmıştı.

Gözaltına alınan 34 zanlı, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Başkent merkezli başlatılan ve aralarında İstanbul, İzmir, Isparta, Sivas, Samsun ve Kayseri'nin de yer aldığı 14'ten fazla ilde operasyonun devam ettiği, gözaltına alınan zanlıların da Ankara'ya getirileceği öğrenildi.

Başkentte gözaltına alınan ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu zanlıların ifadelerine diğer illerdeki zanlıların getirilmesinin ardından başlanacak.

Operasyonun, 2010 yılında Isparta'nın Yalvaç ilçesinde başlatılan KPSS soruşturmasının devamı niteliğinde olduğu, zanlıların emniyetteki ifadeleri doğrultusunda bu sayının artabileceği bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin talimatıyla KPSS'de usulsüzlük, soruların sızdırılması ve kopya iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında 82 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu belirtilmiş, bu kişilerden 61'inin sabah saatlerinde gözaltına alındığı bildirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KPSS'de Usulsüzlük Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement