Küçük Emniyet Müdürü: Bence Sizler İçin Açılması Gerekiyor Basın Odalarının - Son Dakika
Güncel

Küçük Emniyet Müdürü: Bence Sizler İçin Açılması Gerekiyor Basın Odalarının

İstanbul emniyet Müdürü Selami Altınok, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında makamını Şişli Nilüfer Hatun İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Ali May'a teslim etti.

23.04.2014 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul emniyet Müdürü Selami Altınok, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında makamını Şişli Nilüfer Hatun İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Ali May'a teslim etti. Okul Müdürü, sorumlu öğretmen ve bazı sınıf arkadaşları ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen 10 yaşındaki Ali May, makam koltuğuna oturur oturmaz bilgi almak için Çocuk Şube Müdürü Recep Çebe'yi çağırdı. May, okul önlerinde uyuşturucu satan, uyuşturucu satıcıları ile ilgili yapılan çalışmaları sordu. Çebe ise alınan tedbirleri anlattı.

Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Ali May yaptığı konuşmada, "Özgürlüğümüzün bağımsızlığımızın simgesi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu değerli devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygıyla anıyorum. Bugün bizlere armağan ettiği bu bayramda Atatürk'ün güvenine layık olmak, bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkmak için büyük bir sorumluluğum bulunduğunu ifade etmeyi görev saymaktayım" dedi.

"SURİYELİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPIYOR MUSUNUZ?"

Konuşmasının ardından sorularına devam eden 4'üncü sınıf öğrencisi Ali May "Huzur ortamının sağlanması ve suçluların yakalanması için ne tür önlemler alıyorsunuz?" diye sordu. Emniyet Müdürü Çebe ise şube ve ilçe emniyet müdürlükleriyle koordineli çalıştıklarını belirterek, yapılan çalışmaları anlattı. "Son günlerde sayıları artan Suriyelilerle ilgili bir çalışma yapıyor musunuz?" diye soran Ali May'ın sorusuna karşılık Çebe, "Hükümet politikalarımız çerçevesinde valiliğimizle birlikte, bütün il kurumlarımızla birlikte, özellikle emniyet birimleri olarak yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Onların da rahat, huzurlu bir şekilde yaşamaları için tüm tedbirleri alıyoruz" diyerek yanıt verdi.

"ARKADAŞLARIMI BENİM SORULARIMDAN DAHA ÇOK ZORLANDILAR"

Soruların ardından koltuğunu devrettiği Ali May'ı değerlendiren Selami Altınok, "Cevap veren arkadaşlarımız, herhalde benim sorduğum sorulara verdikleri sorulardan daha fazla zorlanmışlardır, diye düşünüyorum" dedi.

"KOLTUĞA OTURANIN KONUŞMA FORMATI OTOMATİK DEĞİŞİYOR"

Bir gazetecinin Ali May'a "İstanbul güvenli bir şehir mi" sorusuna May'ın "Cok güvenli bir şehir, polisleri fazla, zabıtaları fazla, jandarması fazla ve insanları korumak için bir çok çaba gösteriyorlar" yanıtını vermesi üzerine Selami Altınok "Gördünüz değil mi, başka bir cevap almak istiyordun ama kim bu koltuğa oturursa, orada konuşma formatı otomatik olarak, kendiliğinden gelişiyor" diye espri yapması basın mensupları arasında gülüşmelere neden oldu. Emniyet müdürlüklerinde kapalı olan basın odalarının açılmasıyla ilgili bir soruya ise Ali May, "Bence sizler için açılması gerekiyor basın odalarının" yanıtını verdi.

ALTINOK HEDİYE VERDİ

Soru cevap bölümünün tamamlanmasının ardından Nilüfer Hatun İlkokulu Müdürü ve sorumlu öğretmenle birlikte gelen öğrenciler, Ali May ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'la fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekiminden sonra Altınok, okul müdürü, sorumlu öğretmen ve öğrencilere hediye verdi.

HA (MK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küçük Emniyet Müdürü: Bence Sizler İçin Açılması Gerekiyor Basın Odalarının - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement