Kudaka'nın Eko-Agro Turizmini Geliştirme Komitesi Faaliyetleri Radyo Gündeminde - Son Dakika
Yerel

Kudaka'nın Eko-Agro Turizmini Geliştirme Komitesi Faaliyetleri Radyo Gündeminde

Kudaka\'nın Eko-Agro Turizmini Geliştirme Komitesi Faaliyetleri Radyo Gündeminde

Bölgenin Eko-Agro Turizmini Geliştirme Komitesi Faaliyetleri Radyo Gündeminde değerlendirildi.

27.02.2014 11:55

Bölgenin Eko-Agro Turizmini Geliştirme Komitesi Faaliyetleri Radyo Gündeminde değerlendirildi.

Erzurum Polis Radyosunun sabah kuşağında canlı olarak yayınlanan "Kalkınmada Anahtar Çözümler" programına, bu hafta KUDAKA Araştırma ve Planlama Birimi Uzmanı Dr. Mehmet Ali Çakal konuk oldu.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planı'nın uygulanması kapsamında kurulan Eko-Agro Turizmini Geliştirme Komitesinin faaliyetleri hakkında bilgiler veren Dr. Mehmet Ali Çakal, bu sektörün bölgenin ekonomik kalkınmasına yapacağı katkılara değindi.

KUDAKA bölgesinde uygun alanların UNESCO Dünya Miras'ına Jeopark olarak kabul edilmesi sürecinin başlatılması ve bu süreçte UNO ( Uzundere, Narman, Olur) bölgesinde konu ile ilgili yapılması planlanan faaliyetler anlatıldı.

Bölge tarımının önemli konularından birisi olan İkincil Ürünler Sektörünün bölgeye kazandırılması amacıyla yürütülen çalışmalara değinen Dr. Mehmet Ali Çakal, bu kapsamda Dünya Arıcılar Birliğinin iki yılda bir gerçekleştirdiği Uluslararası 5.Apimedica & 4.Apiquality Forumu'nun 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında Erzurum'da yapılacağını bildirildi.

Bayburt'un CittaSlow (Huzur-Sakin Şehir) Kalkınma ağına dahil edilmesi için yapılan komite çalışmalarının dile getirildiği söyleşide, komitenin yaptığı alternatif yürüyüş rotaları, kuş gözlem rotaları, tıbbi aromatik bitkiler sektörü çalışmaları, bölgenin gastronomi (yerel yemekler) atlası gibi diğer faaliyetler hakkında paylaşılan bilgilerle program sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kudaka'nın Eko-Agro Turizmini Geliştirme Komitesi Faaliyetleri Radyo Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement