Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, “Bizler Selçuklunun varisi, Osmanlının torunu, genç cumhuriyetin çocuklarıyız” dedi.

03.10.2015 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Bizler Selçuklunun varisi, Osmanlının torunu, genç cumhuriyetin çocuklarıyız" dedi.

İskilip'teki doğalgaz temel atma törenine katılmak için Çorum'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, belediyeyi ziyaret etti. Ziyarette Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çorum Belediyesi'nin kentte güzel çalışmalara imza attığını dile getiren Bakan Topçu, "Çorum'da belediye'nin yaptığı işlere baktığımızda başkan Tanrı dağından inmiş Hira dağında buluşmuş, Anadolu'nun tüm medeniyetlerini yaptığı işlerde buluşturmuş. Olması gereken de bu. Başkanın bize burada gösterdiği tablo şu ki, Selçuklunun varisi, Osmanlının torunu, cumhuriyetin çocuğu. İşte anlayış böyle olması lazım. Bütün iş ve işlemlerimizde böyle olması lazım. Biz birini öteleyip, öbürünü bu tarafa çekecek durumda değiliz. Coğrafyamızın ve tarihimizin bize bahşettiği ciddi bir zenginlik var. Çorum'da öyle tarihi zenginliklere sahip bir il. Bizler Selçuklunun varisi, Osmanlının torunu, cumhuriyetin çocuklarıyız" ifadelerini kullandı.

Çorum'un barışın, kültürün ve tarımın kenti olduğunu dile getiren Bakan Topçu, "Burada çok şeyler yapılmış ama eksiklerimizde çok. Ben siyasi tavır olarak evde ne konuşursam, sokakta onu konuşurum. Sokakta neyi konuşursam mecliste de onu konuşurum. Yapamayacağım hiç bir şeyin arkasında durmam. Böyle yağmadan gürlemekte bize mahsus bir iş değildir. Gürledik mi yağmamız lazım. Bu konu şöyle de anlaşılmasın. Devlet büyüğü ile devlet ayrıdır. Devlete hizmet veren birisi bir saniyesini bile millete hizmet noktasında boşa harcamamalıdır. Biz kültür merkezi ve Çorum kalesi restorasyonu ile ilgili ve milletin mahşeri vicdanında suçsuz ve günahsız 2004 yılına kadar Mamak mezarlıklarında kimsesizler mezarlığında bulunan İskilipli Atıf Hoca'nın memleketine de bir kültür merkezi yapılmalıdır. Bu benim hayalimdir. Soruyorlar ya bana Topkapı'yı açacak mısınız? Sokakta giden birisine soruyorum hani o günler diyor. Ben kültür bakanı olarak kimden neden korkacam yani. İşte Ayasofyayı açacak mısınız? Diye de soruyorlar" şeklinde konuştu.

İskilipli Atıf Hoca ile ilgili bir hayalinin olduğunu ve adına bir kültür merkezi olması gerektiğini dile getiren Bakan Topçu, "Milletin mahşeri vicdanında suçsuz ve günahsız bilinen bu muhterem mübarek zatın anısına bir kültür merkezi yapıp milletin vicdan borcunu ödemek gerekir. Gazetecilerimiz çok haklı ve yerli bir kampanya yapmış. Allah bana Sivas'ta yapılan kütüphaneye Muhsin Yazıcıoğlu ismini vermeyi nasip etti. İnşallah Çorum'da da bir halk kütüphanesi açarız. İskilipli Atıf Hoca adıyla ve onun anısına ve bunlarla ve mevcutta bunların haricinde de ne yapabilirsek yapacağıma söz veriyorum sayın vekillerime. Çorum'a basınımızın aracılığıyla söz veriyorum. Çorum'un kalesinin restore edilmesi lazım. Çorum'un bütün kültür varlıklarının restore edilmesi lazım. Burada süren uluslararası kazılarımız var. Dediğim gibi milletin mahşeri vicdanında ak ve pak olan İskilip Atıf Hoca ile ilgili ve 1926 yılından 2004 yılına kadar kimsesizler mezarlığında kalan ve kemiklerinin DNA testi ile ona ait olduğu tespit edildi ve memleketine defnedildi. Milletin bir vicdan borcu olarak da inşallah onun adına da onun memleketine bir kültür merkezi yapacağız. Bunlarla ilgili çalışacağım, uğraşacağım. Bunu da nereye kadar yaparız hep beraber görürüz" şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement