Kumpas Davalarında Türk Subayı Kadar, Türk Milleti de Mağdur Edildi" - Son Dakika
Güncel

Kumpas Davalarında Türk Subayı Kadar, Türk Milleti de Mağdur Edildi"

"Balyoz Darbe Planı Davası"nda beraat eden emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup askerlerin önünün açılması için kendilerinin hapise atıldığını, ordudan tasfiye edildiğini belirterek "İşte o adamlar çıktı, halk adına ve onu savunmak için giydikleri üniformalarla, kuşandıkları silahlarla halka ateş etti.

22.08.2016 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖMER SÜT - "Balyoz Darbe Planı Davası"nda beraat eden emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup askerlerin önünün açılması için kendilerinin hapise atıldığını, ordudan tasfiye edildiğini belirterek "İşte o adamlar çıktı, halk adına ve onu savunmak için giydikleri üniformalarla, kuşandıkları silahlarla halka ateş etti. Feda olsun, 4 yıl yattık çıktık. Bu ülkede insanlar canlarını veriyor biz de 4 yılımızı vermiş olalım, yeter ki halkımız bizim içeriye niye girdiğimizi, o balyozun kime indiğini anlasın. O balyoz milletin kafasına indi." dedi.

Önsel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'dan önce Türk askeri ve polisinin bölücü terör örgütü PKK'ya karşı omuz omuza mücadele ettiğini, birçok asker ve polisin yaralandığını ve şehit olduğunu, ahenkli çalışmanın FETÖ'nün hain darbe girişimiyle zarar gördüğünü anlattı.

Türk askeri üniformasını giyen "FETÖ'cü katiller"in yaptıklarıyla, polis ile asker arasına, asker ile halk arasına kan soktuğunu, hükümet ile TSK arasında nifak tohumları ektiğini dile getiren Önsel, devletin bir an önce FETÖ belasından kurtularak 15 Temmuz öncesi sürece geçmesi, bugünlerde daha çok ihtiyaç duyulan birlik ve beraberlik vurgusunun daha yüksek bir sesle dillendirilmesi gerektiğini ifade etti.

15 Temmuz'un olumlu yanının "halkın demokrasiye sahip çıkması" olduğunu vurgulayan Önsel, halkın hiçbir zaman bu kadar bütünleşmediğini, alevisi, sünnisi, devrimcisi, ülkücüsüyle herkesin Türkiye'de bir araya geldiğini kaydetti.

Halkın tank, uçak, silah ve mermiye karşı birlik olduğuna dikkati çeken Önsel, şöyle konuştu:

"Bu birliktelik çok güzeldi ve onun neticesinde ülkemizi yönetenlerin mesajları da bana göre çok olumluydu. Çünkü kurucu değerlere, kurucu liderimiz Atatürk'e ve Lozan'a atıfta bulunuldu. Yine bizi birlikte tutan laikliğe vurgu yapıldı. Halk nezdinde de çok geniş kitlelerde çok farklı yankılar buldu. Bu birlikteliğin devam edeceğine inanıyorum çünkü çok farklı bir sürece girdik 15 Temmuz'da. Türk tarihinde olmayan bir sürece girdik. Emperyalizmin bu kadar yoğun saldırılarına karşı halkın bir tepkisiydi aynı zamanda 15 Temmuz. Dolayısıyla bundan sonra emperyalizmin saldırganlığına karşı bu birlikteliğin muhafazasının gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda yöneticilerimizin söylemlerinde ve eylemlerinde daha duyarlı olacağına inanıyorum. Halkımızın hiçbir provokasyona gelmeyeceğine inanıyorum ki bunlar hep olasılık dahilindedir. Bu birliği bozmak için mutlaka bazı şeyleri kaşıyacaklardır diye değerlendiriyorum, çok dikkat etmek lazım"

"Türk milletinin askeriyiz, Fetullah'ın değil"

FETÖ'cülerin vatansever subayları kurguladıkları kumpas davalarıyla ordudan tasfiye ederek kendilerinden olan örgüt üyelerini terfi ettirdiklerini, bunun sonucunda da Türkiye'nin bugünkü zor günleri yaşadığını dile getiren Önsel, "Kumpas davalarında Türk subayı kadar, Türk milleti de mağdur edildi" ifadesini kullandı.

"Balyoz Darbe Planı Davası" kapsamında tutuklandığını ve 4 yıl cezaevinde kaldığını belirten Önsel, şunları söyledi:

"Feda olsun, 4 yıl yattık çıktık. Bu ülkede insanlar canlarını veriyor biz de 4 yılımızı vermiş olalım, yeter ki halkımız bizim içeriye niye girdiğimizi, o balyozun kime indiğini anlasın. O balyoz milletin kafasına indi. Bizi içeriye tıktılar önümüzü kestiler, tasfiye ettiler, kendi adamlarının önünü açtılar. İşte o adamlar çıktı, halk adına ve onu savunmak için giydikleri üniformalarla, kuşandıkları silahlarla halka ateş etti. Farkımız buydu, bizim arkadaşlarımız kilometrelerce öteden geldiler, teslim oldular. 'Biz suç işlemedik kardeşim, bu milletin çocuğuyuz' dediler. Amaç buydu, biz suçsuzduk. Ama görüyorsunuz, darbeciler kimisi Amerika'ya sığınıyor, PKK'ya sığınan olduğu söyleniyor, kimisinin Suriye'ye geçerken yakalandığı söyleniyor, kimisi hala kaçıyor. İşte aramızdaki fark bu. Biz Türk milletinin askeriyiz şu tarikatın, bu cemaatin, Fetullah'ın, Ahmet'in, Mehmet'in askeri değiliz. Biz sadece Türk milletine biat ederiz."

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun "FETÖ/PDY'nin TSK içindeki yapılanması"na yönelik yürüttüğü soruşturmanın, FETÖ'cüleri tedirgin ettiğini, onların paniklettiğini aktaran Önsel, İzmir'de, Temmuz ayının başında örgüt üyelerine yapılan operasyonun FETÖ'nün kanlı darbe girişiminin öne çekilmesinde etkili olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kumpas Davalarında Türk Subayı Kadar, Türk Milleti de Mağdur Edildi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement