Kurban Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Kurban Bayramı Kutlanıyor

Şırnak ve ilçelerinde Kurban Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

24.09.2015 22:26

Şırnak ve ilçelerinde Kurban Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Şırnak Valiliği tarafından öğretmenevinde düzenlenen törene, Vali yardımcıları Turhan Bedirhanoğlu ve Ümit Altay, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sami Özturhan,  kurum müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Vali Yardımcısı Bedirhanoğlu, burada yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı'nın bölgede akan kanın durmasına vesile olmasını diledi.,

Bayramların birlik ve beraberliğin pekişmesi için bir fırsat olduğunu belirten Bedirhanoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün idrak ettiğimiz Kurban Bayramı'nın ülkemizin birlik ve beraberliğine, kaynaşmasına inşallah vesile olur. Her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz huzur ortamına bu bayram vesilesiyle inşallah bu huzur ortamı temin edilir ve tesis edilir. Bu bayramda ve bundan sonra idrak edeceğimiz bayramlarda hiçbir annenin göz yaşının olmadığı bayramlara vesile olur. Bu gün kurban adına akıtılan tüm kanlar inşallah bir daha şehit haberlerinin gelmemesi için vesile olacağını umut ediyorum."

Silopi ilçesinde de 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Silopi Kaymakamı Savaş Konak, Garnizon Komutanı Ufuk Ekinci, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Arkın Eken, kurum müdürleri, askeri erkan, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Konak, bayramların çok özel günler olduğunu belirterek, Kurban Bayramı'na milletçe huzur ve güven ortamı içerisinde ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Vatandaşların bayramını kutlayan Konak, bölgede görev yapan herkese teşekkür etti.

Cizre Kaymakamlığı tarafından öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma törenine ise Kaymakam Ahmet Adanur, İlçe Jandarma Komutanı Savaş Çağlayan, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, kurum amirleri, işadamları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı ve yönetim kurulu üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Adanur, törene katılanlarla tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurban Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement