Kürt Kadınların Yeni İkonu Emine Erdoğan - Son Dakika
Güncel

Kürt Kadınların Yeni İkonu Emine Erdoğan

Kuzey Irak'ta özellikle de Erbil'de, kadın giyiminde Arap modasının yerini Türk modası alırken genç kadınlar da giyim konusunda Emine Erdoğan'ı örnek alıyor.

17.12.2014 21:42  Güncelleme: 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Irak'taki çarşılarda, özellikle de Erbil'de, kadın giyiminde İran ve Arap modasının yerini Türk modası alıyor. Kadınlar, daha çok Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ı örnek aldıklarını söylüyor.

"YAKLAŞIK 300 BAŞÖRTÜM VAR"

Rûdaw'ın mikrofon uzattığı kadınlar, izledikleri Türk dizilerindeki aktristlerin bu şekilde giyindiğini belirtiyor. Erbil'deki bir okulda öğretmen olan Şino, Türk modasına olan hayranlığını şu sözlerle dile getiriyor:

"Türk giyim modellerini çok beğeniyorum. Ne zaman çarşıya çıksam yeni bir eşarp alıyorum. Yaklaşık 300 başörtüm var. Koyacak yer bulamıyorum. Aynı eşarbı iki defa taktığımı sanmıyorum."

EMİNE ERDOĞAN STİLİ MODA OLDU

Saye Karwan, Erbil Selahaddin Üniversitesi'nde okuyor. Türk stiliyle örtünen Saye, bu modellerin kendisini cezbettiğini ve başka bir tarzda giyinemediğini söylüyor ve ekliyor:

"Kaç yıldır Türk stiliyle giyiniyorum çünkü, bu giyim tarzı çok derli toplu ve kadınların daha güzel görünmesini sağlıyor."

Saye, üniversitede birçok kişinin son birkaç yıldır Emine Erdoğan stiliyle giyindiğini, bu yıl da aynı stilin revaçta olduğunu dile getirdi.



MANTO 'IN' ABA 'OUT'

Erbil'deki Aye Giyim mağazasının sahibi Goran Seyfeddin, "Eskiden her türden kıyafet getiriyorduk. Ancak son birkaç yıldır sadece manto ve Türk türbanlarını getiriyoruz" diyor. Türk giyim stiline çok rağbet olduğunu belirten esnaf, artık Suriye, İran ve Körfez ülkeleri tarzı kıyafetleri almadıklarını, talebin oldukça düşük olduğunu ifade etti.

Türk stili kıyafetlerin birçok çeşidi olduğunu söyleyen Seyfeddin, "Zühre, Alvina ve Kayra modellerini daha çok getiriyoruz. Fiyatları da ne çok pahalı, ne çok ucuz, 70 ile 155 dolar arasında değişiyor" diye konuştu.

GENÇ KIZLAR AKTRİSTLERİ ÖRNEK ALIYOR

Süleymaniye Çarşısı'nda esnaf olan Çoman, Türk dizilerinin genç kızlar üzerinde büyük etkisi olduğunu ve onları bu stile yönlendirdiğini söyledi.

Çoman, "Her ay 10 pardesü alan müşterilerimiz var. Hatta örtünmediği halde aktiristlerin etkisiyle bu kıyafetleri alıp giyenler var. Türk televizyonlarında yeni bir dizi başladığında satışımız yükseliyor. Özellikle dizide tesettürlü giyinen aktristler olunca. Mesela 'Berivan' dizisi yayındayken satışlarımızın yüzde 80'i aktristin giydiği kıyafetlerdendi" diyor.

"FOTOĞRAFINI ÇEKİP VİTRİNE KOYALIM"

Gözlemlere göre, Erbil'de Türk stili birinci sıradayken, Süleymaniye'de İran giyimi, Duhok ve Kerkük'te Arap stili aba, Halepçe'de ise klasik kapalı kıyafetler daha çok tercih ediliyor.

Türk stilini çok sevdiğini belirten Kani ismindeki kadın, görünüşüyle de Türk aktristlerine benzediğini söylüyor. Bir dükkanda alışveriş yaptığı sırada dükkan sahibinin dikkatini çektiğini belirten Kani, kendisine, "İzin ver bir fotoğrafını çekip vitrine koyalım. Çünkü sen en iyi reklamsın" dediğini söylüyor.

Kürt Kadınların Yeni İkonu Emine Erdoğan
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kürt Kadınların Yeni İkonu Emine Erdoğan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • ergün sp MG: allah muhafaza örnek tam felaket 19 0 Yanıtla
  • Vvvvvvv: Astronot gibi))))) 14 0 Yanıtla
  • KoRkut ATA: Eşim kapalı biri akp yi seviyor nedense ama Emine Erdoğan görünce ıyyy diyo nedn diye sordum diyo itici biri ve sahte geliyo bana diyo. . . HayrüNNİSA Gül hanımı daha mütevazi ve şık bulduğunu söylüyor. Emine Erdoğan bana da itici geliyor 12 0 Yanıtla
  • hakan: ornek alinacak nesi var 9 2 Yanıtla
  • jiyan: sahte gözyaşı döken insanlar kürlerin ikonu olmamalıdır. . . . filistinli çocuklara sözde göz yaşı dökerkrn kğrt çocuklarının kesilmesine ve katledilmesine neredeyse kına yakanlar onurlu hiç bir kürdün ikonu mikonu olamaz. . . . . . 7 3 Yanıtla
  • mustafa atabey: kıro da ornek oldu ya yani olur da kedi kiro island da olur zaten 1 7 Yanıtla
  • ERDAL: SURİYELİ KADINLARINDA İDOLÜ 6 0 Yanıtla
  • Meto: Islamda moda haramdir. Markali giysiler bile haramdur 4 1 Yanıtla

Advertisement