Kürtçe Okul İçin Yarın Başvuru Yapılacak - Son Dakika
Politika

Kürtçe Okul İçin Yarın Başvuru Yapılacak

Kürtçe Okul İçin Yarın Başvuru Yapılacak

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Selma Irmak, yarın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne okul için başvuru yapacaklarını söyledi.

18.09.2014 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Selma Irmak, yarın Milli Eğitim Müdürlüğü'ne okul için başvuru yapacaklarını söyledi.

15 Eylül'de açılan ve Diyarbakır Valiliği tarafından mühürlenen Kürtçe okul için resmi başvuru için hazırlıklar yapıldı. Dün Kürtçe okulun mührünün sökülme esnasında çıkan olaylarda gözaltına alınanların ifadeleri devam ederken, adliye önünde DTK Eşbaşkanı ve HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak açıklamada bulundu. Irmak, Kürtçe okulun için başvuru hazırlıklarının yapıldığını ve yarın Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurulacağını ifade etti. Irmak, "Yarın teslim edilecek. Nasıl bir sonuç alacağımızı hep birlikte izleyeceğiz. Bunun demokratik mücadelesini elbette yürüteceğiz. Bu halk taleplerini en demokratik haliyle ifade etmeye devam edecektir. 3 yerde okul açıldı, bu okulların içeriğine bakabilirsiniz. Çocuklar orada eğitim görüyorlar. Buna karşı bu kadar tahammülsüzlük olamaz" dedi.

Bir basın mensubunun, başvuruda nasıl bir sonuç beklediklerini sorması üzerine yanıt veren Irmak, "Müracaatımıza cevap ne olursa olsun, bizim için mücadele elbette devem edecektir. Yasal karşılığı olmazsa bile, bu yasal karşılık oluşturulana kadar halkımız talebinde ısrarcı olmaya devam edecektir. Başvurumuzun ret edilmesi halinde bir üst mahkemeye, oradan da ret gelmesi halinde Anayasa Mahkemesi'ne nihayetinde cevap alamazsak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurarak mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadeleri kullandı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ise, buradaki insanların sorunlarının çözülmesi konusunda anadilde eğitim hakkıyla ilgili sorun başta olmak üzere, sorunların çözülmesi konusundaki yaklaşımlarına uzatılan ele hükümet tarafından da el uzatılması gerektiğini dile getirdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kürtçe Okul İçin Yarın Başvuru Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement