Kurtulmuş: Önümüzdeki Parlamento Yeni Sistemi Kuracak Parlamento - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş: Önümüzdeki Parlamento Yeni Sistemi Kuracak Parlamento

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, aday listelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak "Önümüzdeki parlamento aslında yeni sistemi kuracak olan parlamentodur" dedi.

08.04.2015 13:51  Güncelleme: 10:25

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dün Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilen aday listelerine ilişkin, "Partiler iller düzeyinde birbirlerinin göstereceği muhtemel adayları da tahmin ederek karşılıklı bir siyasette yapmış oldular. Listelerde bu da görülüyor. Bundan sonra 8 Haziran'dan sonra oluşacak olan parlamento çok önemli işleri yapacaktır. Önümüzdeki parlamento aslında yeni sistemi kuracak olan parlamentodur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye- Kongo Ticaret, Ekonomik ve Teknik İşbirliği Karma Komisyonu (KEK) Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin listelerin dün YSK'ya teslim edildiği ve kendisinin de Ordu'dan aday gösterildiğini hatırlatarak, genel olarak listelerle ilgili değerlendirme istemesi üzerine Kurtulmuş, "Demokrasilerin kilit noktası seçimlerdir. Biz Türkiye'de öncelikli olarak seçimlerin gerçekten demokratik standartları çok yüksek bir şekilde sonuçlanmasını isteriz. Seçim kampanyasının da güle oynaya bayram havası içerisinde yapılmasını temenni ederiz. Türkiye'nin her yerinde bütün partilerin seçim kampanyasını barış içerisinde, huzur içerisinde, esenlik içerisinde yürütmelerini dileriz" diye konuştu.

"8 HAZİRAN'DAN SONRA OLUŞACAK OLAN PARLAMENTO ÇOK ÖNEMLİ İŞLERİ YAPACAKTIR"

Seçim kampanyalarının önemli bir unsurunun da listeler olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Her parti kendi kriterleri ölçüsünde bu listelerin hazırlanması için azami hassasiyeti gösterdi. Hatta şunu söyleyebiliriz; partiler iller düzeyinde birbirlerinin göstereceği muhtemel adayları da tahmin ederek karşılıklı bir siyasette yapmış oldular. Listelerde bu da görülüyor. Bundan sonra 8 Haziran'dan sonra oluşacak olan parlamento çok önemli işleri yapacaktır. Türkiye şimdiye kadar gerçekten eski vesayetlerden uzaklaşmış ama şöyle söyleyebiliriz; eski sistemi demonte etmiş ama henüz yeni bir sistem kuramamıştır. Dolayısıyla önümüzdeki parlamento aslında yeni sistemi kuracak olan parlamentodur. Anayasa değişikliği ile başkanlık sistemiyle, Türkiye'de Siyasi Partiler Yasası'nın değişmesiyle, yine bu seçim öncesinde tartıştığımız baraj gibi birçok önemli antidemokratik hususun tartışılmasıyla, Meclis iç tüzüğünün yapılmasıyla, Türkiye'deki 12 Eylül Anayasası'nın getirdiği o düzenin getirdiği bütün antidemokratik yasaların temizlenmesiyle sorumlu ve yükümlü olan bir parlamento olacaktır. Dolayısıyla bu parlamentoya çok büyük sorumluluklar düşüyor. Şimdiden seçilecek olan arkadaşlara başarılar diliyorum."

"ASIL OLAN MİLLETE GÜZEL İMKAN, HİZMET İMKANI SUNABİLMEKTİR"

Aday tespit sürecinde şahsının isminin birçok yerde geçtiğini söyleyen Kurtulmuş, " Şanlıurfa'dan, İzmir'den, Ordu'dan, Kastamonu'dan, hatta Diyarbakır'dan, başka birçok illerden beni kendi listelerinde görmek istediğini ifade eden insanlar oldu. Oralardaki yerel medyanın, halkın, kamuoyunun çok farklı illerden böyle taleplerin gelmiş olması bir anlamda sevindirici bir şeydir. Ben bu ilgiyi gösteren bütün Türkiye'nin her şehrindeki dostlarımıza teşekkürlerimi ifade ediyorum ama Ordu benim memleketimdir. Çok doğal olarak İstanbul'dan ya da Ordu'dan olacaktım. Kendi memleketime bu seçim kampanyası sırasında bulunacağız. Bundan sonraki süreçlerde de hizmet etme imkanı olacağını ümit ediyorum. Bütün bunların hepsi gelip geçicidir. Bütün makamlar, mevkiler, pozisyonlar, adaylıklar gelip geçicidir. Asıl olan millete güzel imkan, hizmet imkanı sunabilmektir. Nerede hangi gücümüz elimizdeyse bu gücümüzü bütün milletimize, bütün insanlığın hayrına olacak şekilde kullanabilmektir. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş: Önümüzdeki Parlamento Yeni Sistemi Kuracak Parlamento - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement