"Bilgi, İrfan ve Hikmeti Aynı Eksende Birleştirirseniz Barış Olur" - Son Dakika
Güncel

"Bilgi, İrfan ve Hikmeti Aynı Eksende Birleştirirseniz Barış Olur"

"Bilgi, İrfan ve Hikmeti Aynı Eksende Birleştirirseniz Barış Olur"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayın Platformunun daveti üzerine Yerel Medya Bölge Toplantısının akşam yemeğine katıldı.

15.11.2014 22:07  Güncelleme: 22:37

Silahlar SONSUZA DEK BIRAKILACAK

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayın Platformu'nun daveti üzerine Yerel Medya Bölge Toplantısı akşam yemeğine katıldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 30 yılda teröre en az hesaplamayla 1.2 trilyon dolar para harcandığını belirterek, "Çözüm süreciyle Türkiye, silahları sonsuza dek bırakıyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kayseri ziyaretinde Anadolu Yayın Platformu'nun düzenlediği Yerel Medya Bölge Toplantısı akşam yemeğinde konuştu. Türkiye'nin demokrasi ve millet iradesine sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan Kurtulmuş, "Siyasette ve medyada her alanda, fikirlerimiz farklı olabilir görüşlerimiz, geleceğe ilişkin teklif ve teşhislerimiz farklı olabilir. Hepimizin üzerine titrememiz gereken Türkiye'nin varlığı ve gelişmesi olmalıdır. Türkiye'de yapılan ihtilal yapıldığı dönemlerde medya sahibi, siyasi partili olsanız ne olur, olmasanız ne olur, demokrasi olmadıktan sonra. Bütün ihtilal dönemlerinde Türkiye'nin her yönde gücü azalmıştır. Hep beraber hangi fikre sahip olursak olalım savunacağımız şey, Türkiye'de demokrasi ve millet iradesidir. Bu ülkede milletten başka hiçbir efendiye yol açmamamız gerekmektedir. Türkiye, çevresiyle kıyaslandığında önemli bir noktadadır. Bu topraklarda 5 kez askeri darbe ve bir çok darbe teşebbüsü olduğunu biliyoruz. Köşe başında dönercilik yapan kişilerin nasıl fişlendiklerini çok iyi biliyoruz. Eşleri başörtülü diye fişlendikleri, devlet memurluğundan atılanları biliyoruz. Bütün bu karanlık geçmişe rağmen şükrediyoruz ki, Türkiye'de ortada sandık oldu. Türkiye bu sandıkla yanlışları düzeltmesini bildi. Türkiye bu zor zamanlardan çok büyük bedeller ödeyerek geldi, ama çok büyük siyasi birikime sahip oldu. Devlet millet uyuşmazlığı aşılamıyorsa, sandığın ve demokrasinin olmamasıdır. Sandık ortada oldukça, millet ne düşünüyorsa o olur. Bizim siyasi kanaatimizin en dışında olan parti sandıktan çıkarsa, başımızın üstünde yerleri vardır" dedi.

Çözüm süreciyle silahların sonsuza dek bırakılacağını anlatan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş şöyle devam etti: "Türkiye'nin Kürt meselesi, doğu meselesini çözme için büyük bir irade ortaya kondu. Rahmetli Özal ve Erbakan'ın bu meseleyi çözmek için ne yaptıklarını bilen biriyim. Eski Türkiye'nin karanlık odakları böyle bir çözüme karşı çıktı. Bazı alanlarda sivil siyasete bile karşı çıkılıyordu. Suriye, Irak'ta yaşanan sorunlarda hiçbir şey yapamazken, Türkiye kendi sorunun çözme adına büyük adım atıyor. Bu süreci provoke edeceklerden Türkiye haberdardır. 6-7 Ekim olaylarını biliyorsunuz. O operasyonları yapanlar, Türkiye'nin Suriye'den daha kötü olması için düğmeye bastılar. 30 Mart'ta millet o iradeyi ortaya koymasaydı, 6-7 Ekim olayları başka bir şekilde tezahür edecekti. Türkiye, bu çalışmalarla bu sorunu çözüyor ve silahları sonsuza dek bırakıyor. İnşallah Türkiye'de 'vurmak ve vurulmak' yasaklanmıştır. Buna kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye 30 yıllık mücadelede, 35 bin insanını kaybetti. Terörün maliyetini hesaplayıp, kitapçık olarak bastık. Sadece rakam olarak, 30 yılda en az 1.2 trilyon dolar maliyeti teröre harcadık. Türkiye, bu parayı teröre harcamasaydı, Marmaray'ı 10 yıl önce yapardık. Ama müsaade etmediler ve Türkiye'nin ayağına prangalar vurdular. Bu şehirlerdeki olaylarda, dün aynı silahtan çıkan kurşun bir aleviyi vuruyor, aynı silahtan çıkan bir kurşun akşam da sunniyi vuruyor. Akıllı olmak, bu tuzaklardan geri çevirmektir. Türkiye'de herkes özgür ve birinci sınıf vatandaş olma hazzı yaşayacak. Bunu yaparken de kimsenin bu ülkenin dirliği, birliğini tartışılmasına da müsaade etmeyeceğiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Bilgi, İrfan ve Hikmeti Aynı Eksende Birleştirirseniz Barış Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement