Kurtulmuş: Darbe Tehdidini Geride Bıraktık (2) - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş: Darbe Tehdidini Geride Bıraktık (2)

Kurtulmuş: Darbe Tehdidini Geride Bıraktık (2)

MAKÜ'DE İLK DERS NUMAN KURTULMUŞ'TANBaşbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) 2016-2017 Akademik yılı açılışı törenine katıldı.

21.10.2016 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MAKÜ'DE İLK DERS NUMAN KURTULMUŞ'TAN

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) 2016-2017 Akademik yılı açılışı törenine katıldı. MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen açılış törenine Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un yanı sıra eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından MAKÜ'nün tanıtım filmi izletildi. Müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisinin ardından kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, her ne kadar siyasetin içinde olsa da zaman üniversitelere çağrılırsa davetlere katıldığını kaydetti.

'MAKÜ'DE BULUNMAK SORUMLULUK'

Üniversitelerde bulunmanın kendileri için her zaman en değerli sorumluluklardan biri olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "MAKÜ'ye gelirken de koşarak, sevinç içinde geldim. Bunun birkaç nedeni var. Bunlardan birincisi ismi Mehmet Akif Ersoy. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Necip çöllerinde de olsaydı, orada da ziyaret ederdik. İkincisi ben de Burdurlu sayılırım, Burdur'un eniştesi olduğum için üniversitede bulunmak önemli bir sorumluluk. Üçüncüsü de rektör bey benim öğrencim, İstanbul'dan" dedi.

MAKÜ PROJE ÜNİVERSİTE

MAKÜ'nün hayvancılık alanında Türkiye'nin proje üniversitesi olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, bunun ne manaya geldiğinin gelecek yıllarda daha iyi anlaşılacağını kaydetti. Üniversitenin Türkiye'nin hayvancılığına ve bölgesel kalkınmaya büyük destekler vereceğini ifade eden Kurtulmuş, "Üniversite şehir için önemli bir kazanımdır. Bu bölge ve yöre için fevkalade bir kazanımdır" diye konuştu.

'BİLGİ ÇAĞI YAŞIYORUZ'

Bugün 'bilgi çağı'nda yaşandığını anlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bilgi ekonomileri diyoruz. Bu dönemin en önemli özelliklerinden birisi de en fazla bilginin üretildiği dönem olduğunun farkındayız. İnsanlar eşyaya sahip olmak bakımından çok fazla bilgiye ve donanıma sahip. Madalyonun tersini çevirdiğinizde bu kadar bilgiye, teknolojiye ve eşyaya sahip olan insanoğlu, diğer taraftan savaşlar, işgaller ve fakirlikler, gelir dağılımı adaletsizlikleri yaşıyor. Dünyanın bir tarafı büyük zenginlikler içerisinde yaşarken diğer tarafında ise insanlar büyük yoksulluklar içerisinde yaşıyor. Yarım bardak temiz suyu olmayan, yarım dilim yiyecek ekmeği olmayan milyonlarca insan mevcut. Dünya nüfusunun yüzde 0,73'ü toplam varlıkların yüzde 44'üne sahip. Dünyada her şey var ama maalesef barış yok, adalet yok, hakkaniyet yok, paylaşım yok, huzur ve saadet yok. Asım'ın neslini karşımda gördüğüm için bunları söylüyorum. Asım'ın nesli olarak bu eksikliği gidermek durumundayız."

Başbakan Numan Kurtulmuş'a konuşmasının ardından Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve MAKÜ Rektörü Adem Korkmaz tarafından çeşitli hediyeler ve Misakımilli haritası takdim edildi.

Akademik yılı açılışının ardından MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde yapılan caminin açılışını da yapan Numan Kurtulmuş, caminin yapımına katkıda bulunanlara plaket verdi, vatandaşlara aşure dağıttı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş: Darbe Tehdidini Geride Bıraktık (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement