Kurtulmuş: Hükümet Kurulamazsa Dünyanın Sonu Değildir, Kıyamet Kopmaz (2) - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş: Hükümet Kurulamazsa Dünyanın Sonu Değildir, Kıyamet Kopmaz (2)

Kurtulmuş: Hükümet Kurulamazsa Dünyanın Sonu Değildir, Kıyamet Kopmaz (2)

"türkiye'de MÜSLÜMANLAR HUZUR İÇİNDE İFTAR YAPIYOR" Ak Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Emirsultan'da verilen iftar yemeğinde konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin huzur ve barış içinde olduğunu söyledi.

09.07.2015 22:54

"türkiye'de MÜSLÜMANLAR HUZUR İÇİNDE İFTAR YAPIYOR"

Ak Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Emirsultan'da verilen iftar yemeğinde konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin huzur ve barış içinde olduğunu söyledi. Türkiye kadar şanslı ve huzurlu olmayan nice Müslüman ülkesinin olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Dünyanın dört bir tarafında yaşayan Müslümanlar kendilerine verilen nimetlere şükretmek için ellerini açıp dua ediyor. Başlarına gelen musibetlerden kurtulmak için dua ediyor. Kimisi açlık ve kıtlık içinde yarım dilim ekmek, yarım çay ve yarım suyla iftarını açıyor. Kimisi iftar sofrasına nereden düşeceğini bilemediği bombalardan çocuklarını, eşini dostunu kurtarma telaşıyla iftarını açıyor. Mesela Doğu Türkistan'da Uygur-Sincan bölgesinde Müslüman öğrenci ve devlet memurları oruçlarını tutamıyor, zorla oruçlarını bozduruyorlar. Böyle bir çağda en temel özgürlük olan inanç özgürlüğünü insanlar elinde bulunduramıyor. Aynı şekilde Filistin ve Suriye'de insanlar inim inim inliyor. Filistin'de insanlar akşamları camilere hala kontrol edilerek giriyor. Dünyanın birçok yerinde sadece Müslüman oldukları için yapılan zülme göğüs germeye çalışıyorlar" dedi.

"TÜRKİYE AYNI DURUMLA KARŞI KARŞI KALSA ACABA BİZ NEREYE GİDEBİLİRİZ"

Mısırda, seçilmiş cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin darbe sonucu hapse mahkum edildiklerini ve bir çoğunun idama çarptırıldığını hatırlatan Kurtulmuş, "Onlarda bu zulmü bertaraf etmek için çabalıyor. Sadece Türkiye'de Müslümanlar huzur içinde iftar yapıyor. Bu nimetlerin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Suriye'den savaştan kaçarak gelen 2 milyon insan Türkiye'ye sığındı. Anadolu'da iftar sofralarında Suriyeli insanlar da bulunuyor. Bir an için düşünün. Türkiye aynı durumla karşı karşı kalsa acaba biz nereye gidebiliriz? Bize kim imdat elini açabilir? Onun için güçlü olmak zorundayız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş: Hükümet Kurulamazsa Dünyanın Sonu Değildir, Kıyamet Kopmaz (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement