Kuruluştan Kurtuluşa' Pedal Çevirdiler - Son Dakika
Güncel

Kuruluştan Kurtuluşa' Pedal Çevirdiler

Kuruluştan Kurtuluşa\' Pedal Çevirdiler

BİLECİK'in Söğüt İlçesi'nden Çanakkale'ye 510 kilometrelik parkurda 'Kuruluştan Kurtuluşa' sloganıyla pedal çeviren 110 bisikletçi, şehitler diyarı Çanakkale'ye ulaştı.

06.09.2016 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİLECİK'in Söğüt İlçesi'nden Çanakkale'ye 510 kilometrelik parkurda 'Kuruluştan Kurtuluşa' sloganıyla pedal çeviren 110 bisikletçi, şehitler diyarı Çanakkale'ye ulaştı. Bisikletçiler, Çimenlik Kalesi'nde düzenlenen törenle, Söğüt'ten aldıkları toprak ve Türk bayrağını, Vali Yardımcısı Cezmi Batuk'a teslim etti.

'Kuruluştan Kurtuluşa' sloganıyla Söğüt'ten 1 Eylül'de yola çıkan 110 bisikletli, Çanakkale'ye ulaştı. Söğüt'ten yola çıkıp Bilecik, Bursa, Balıkesir ataplarını geçen ve toplam 510 kilometre pedal çevirerek şehitler diyarı Çanakkale'ye ulaşan bisikletçiler, Çimenlik Kalesi'nde karşılandı. Törene, Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu da katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu törendeki konuşmasında, bu yıl beşincisi gerçekleşen organizasyonun Balıkesir, Bursa ve Çanakkale valilikleri olarak yapıldığını belirtti. Uslu, "Osmanlı İmparatorluğu'nun filizlendiği Söğüt'ten, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Çanakkale'ye bisiklet turu düzenleyerek gençlerimize bir nebze olsun tarih şuuru vermekteyiz. Bu toprakları bize vatan kılan, bin yıldır canını, kanını bu topraklar için feda eden bütün şehitlerimize rahmet, minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Bu toprakları canımız ve kanımız pahasına koruyarak çocuklarımıza, onların vasıtasıyla da gelecek nesillere aktarılacaktır. İnşallah kıyamete kadar bu topraklar Türk ve İslam toprağı olarak devam edecektir" dedi.

Bisikletçilerin, Söğüt'ten getirdikleri toprak ve Türk bayrağını, Vali Yardımcısı Cezmi Batuk'a teslim etmesiyle tören sona erdi. Vali Yardımcısı Batuk da bisikletçilere katılım belgelerini dağıttı. Bisikletçilerin yarın ise otobüslerle Tarihi Gelibolu Yarımadası'na giderek şehitlikleri ziyaret edeceği belirtildi.

- Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuruluştan Kurtuluşa' Pedal Çevirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement