Kuşadası'nda "Mavi Bayrak" Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda "Mavi Bayrak" Eğitimi

TÜRÇEV Genel Müdürü Güngör: "Türkiye mavi bayrak taşıyan 397 plaj, 22 marina ile bu alanda dünya üçüncüsü. Önümüzdeki yıl hedefimiz önümüzde bulunan Yunanistan’ı geçmek"

11.12.2014 21:11

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Genel Müdürü Erol Güngör, Türkiye'de uluslararası deniz suyu temizliği ve çevre düzenlemesi kriterlerine uygunluk göstergesi olan "mavi bayrak" taşıyan 397 plaj ve 22 marina bulunduğunu, bu alanda dünya 3'üncüsü olan Türkiye'nin gelecek yıl 2. sıradaki Yunanistan'ı geçmesini planladıklarını bildirdi.

Dünyada 49 ülkede Çevre Eğitimi Vakfınca (FEE) standartları belirlenen "mavi bayrak" uygulamasının temsilciliğini yapan Türkiye Çevre Eğitim Vakfının (TÜRÇEV) 8. Yerel Mavi Bayrak Sorumluları Eğitim Semineri, Kuşadası Belediyesinin ev sahipliğinde yapıldı.

TÜRÇEV Genel Müdürü Güngör, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, dünyada 49 ülkede yürütülen "mavi bayrak" uygulamasında, gerekli standartları taşıyan 3 bin 385 plaj, 648 marina bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin plaj ve marinalarında dünyada en çok "mavi bayrak" dalgalanan 3. ülke konumunda olduğuna işaret eden Güngör, şunları söyledi:

"Türkiye mavi bayrak taşıyan 397 plaj, 22 marina ile bu alanda dünya üçüncüsü. Önümüzdeki yıl hedefimiz önümüzde bulunan Yunanistan'ı geçmek. Ülkemizde mavi bayrak sayısı hızla artıyor. Bu yıla kadar Karadeniz bölgesinde Akçakoca ve Şile'de birer noktada mavi bayrak bulunuyordu. Bu yıl Karadeniz'de Samsun, Zonguldak ile genişliyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha da genişleyeceğiz." - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda 'Mavi Bayrak' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement