Kütahya Tarım Fuarı, 'Bölge Fuarı Olmaya' Yolunda Hızlı İlerliyor - Son Dakika
Yerel

Kütahya Tarım Fuarı, 'Bölge Fuarı Olmaya' Yolunda Hızlı İlerliyor

Kütahya Tarım Fuarı, \'Bölge Fuarı Olmaya\' Yolunda Hızlı İlerliyor

Kütahya Ziraat Odaları İstişare Toplantısı, Sultan Restorant'ta gerçekleştirildi.

07.04.2014 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Ziraat Odaları İstişare Toplantısı, Sultan Restorant'ta gerçekleştirildi. Toplantıda, Kütahya tarımının sorunları masaya yatırılırken en önemli konu Tarım Fuarı olarak ön plana çıktı. Toplantıya katılanların ortak noktası Kütahya Tarım Fuarının Bölge Fuarı olma yolunda hızla ilerlediği konusu oldu.

Toplantıda Kütahya merkez ve ilçelerinde yaşayan tarım üreticilerinin problemleri tartışıldı. Oda başkanlarının dile getirdiği sorunlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile SGK İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından cevaplandırıldı.

Toplantının ana gündem maddesi is, 17-20 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak olan Kütahya 6. Tarım Fuarı oldu. Fuarla ilgili olarak özellikle çiftçilerin fuara getirilmesi konusunda Ziraat Odaları'na büyük görev düştüğü vurgulandı.

Frig Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Varol, fuarın bölgede önemli bi yer tuttuğunu belirterek, "Kütahya'da bu yıl tarım fuarının 6'ncısını gerçekleştirilecek. İlk yıl açılışı yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker'in de vurguladığı gibi, Kütahya Tarım Fuarı bu bölgede en önemli tarım fuarı olarak göze çarpıyor. Fuarda tek sorun alanın artık yetersiz kalmasıdır. 5 bin metrekarelik kapalı alan artık yetmiyor. Yapılan takviyeler ile Kütahya Fuar alanı 8 bin 500 metre kareye kadar çıkartılıyor. Açık alanla birlikte fuar 10 bin metre karenin üzerinde kuruluyor. Ancak Kütahya'nın bir fuarlar şehri olabilmesi ve farklı sektörel fuarların yapılması için alanın bir an önce elden geçirilmesi gerekiyor" dedi.

Varol, 17 Nisan Perşembe günü açılacak olan fuarda 200'ün üzerinde firma temsilinin bulunduğunu ve ziyaretçi sayısının 100 bini geçmesini hedeflediklerini söyledi. Fuar 4 gün açık kalacak ve ücretsiz olacağı belirtildi. Fuarda üretici firmaların yanında çok sayıda bilgilendirme stantlarına da yer verileği ifade edildi.

Kütahya Zirat Odası Başkanı Ömer Demirtaş ise, Kütahya Fuarı'nın özellikle çiftçiler için büyük bir önem taşıdığını vurgulayarak, "6 yıldır devam eden fuarımız artık bir gelenege dönüştü. Fuardan hem firmalar hemde çiftçilerimiz memnun. Bu fuarın yaşaması ve büyümesi için biz ziraat odalarıda elimizden gelen desteği sağlayacağız. Bu fuar Türkiyede parmakla gösterilen bir fuardır.Kütahya Tarım Fuarı Bölge Fuarı ünvanını hak etmektedir" diye konuştu.

İstişare toplantısına Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, SGK İl Müdürü İhsan Ünal, Yardımcısı Necdet Eren, Kütahya Belediyesi Sosyal Kültür Müdürü Mehmet Zenci, Tarım İl Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Tekeli, İl Genel Meclisi üyesi Sadettin Koşmaz, Ziraat Bankası temsilcisi ile Birlikte Kütahya Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş, Haykoop Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Çalışkan katıldı. Toplantıya ayrıca Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar, Domaniç, Dumlupınar, Emet, Gediz, Hisarcık, Pazarlar, Simav, Şaphane ve Tavşanlı'nın Ziraat Odası Başkanları katıldı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya Tarım Fuarı, 'Bölge Fuarı Olmaya' Yolunda Hızlı İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement