Kuto'ya İran'dan Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kuto'ya İran'dan Ziyaret

Kuto\'ya İran\'dan Ziyaret

TURYAP Aydın Temsilcisi Sinan Aydın ile TURYAP Kuşadası Temsilcisi Süleyman Buldan tarafından getirilen İran’ın Bushehr Kenti Ticaret, Sanayi ve Madencilik Odası Başkanı Ali Akbar Sharifpour ile Bushehr Valisi Hasan İbrahimi’nin de yer aldığı 40 kişilik heyeti Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Kemal Daylan karşıladı.

08.12.2014 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TURYAP Aydın Temsilcisi Sinan Aydın ile TURYAP Kuşadası Temsilcisi Süleyman Buldan tarafından getirilen İran'ın Bushehr Kenti Ticaret, Sanayi ve Madencilik Odası Başkanı Ali Akbar Sharifpour ile Bushehr Valisi Hasan İbrahimi'nin de yer aldığı 40 kişilik heyeti Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Kemal Daylan karşıladı.

Kuşadası Ticaret Odası Meclis Salonunda yapılan görüşmede Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan'ın Bushehr Ticaret, Sanayi ve Madencilik Odası Başkanı Ali Akbar Sharifpour'un nezdinde tüm katılımcılara Kuşadası'na hoşgeldiniz dedi. Bushehr Ticaret, Sanayi ve Madencilik Odası Başkanı Ali Akbar Sharifpour, Kuşadasi Ticaret Odası başkanı Serdar Akdoğan'a ve ekibine teşekkür etti ve geliş amaçlarının İzmir Travel Turkey Fuarı olduğunu ayrıca bölgenin en güzel turizm alanının Kuşadası olduğunu bildiklerini, Bushehr'inde bir turizm kenti olduğunu ve büyük bir limana sahip olduğunu, sadece doğal gazı değil turizmi de geliştirmek istediklerini, yatırım hacminin çok yüksek olduğunu, turizme de yatırım yapmak istediklerini ve bu anlamda Kuşadası'nı örnek alabileceklerini belirtti ve en kısa zamanda Kuşadası Ticaret Odası heyetini Bushehr'den ağırlamaktan duyacakları memnuniyeti dile getirdi.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, kendilerine dağıttıkları CD ve Broşürlerde Kuşadası hakkında ayrıntılı bilgi edinebileceklerini, Kuşadası ve Bushehr Ticaret Odası Genel Sekreterliklerin gerekli koordinasyonu ve iletişimi sağlayabileceğini belirterek, Kuşadası Turizmi hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Efes ve Meryem Ana'nın Kuşadası için çok önemli olduğunu, Kuşadası'nın Türkiye'nin ilk turizm kenti olduğunu, kruvaziyer limanının Türkiye'de en fazla kruvaziyer turistinin giriş yaptığı yer olduğunu, yılda 600 büyük kruvaziyer gemisi ve yaklaşık 750.000 kruvaziyer turisti ağırladığını, 40.000 yatak kapasitelerinin olduğunu, yeni otel yatırımlarının yapıldığını, her yıl 2 milyon kişiye yakın turistin Kuşadası'nda ağırlandığını belirtti. Son 4-5 yıldır ilçemizi ve ülkemizi ziyaret eden İranlı turist sayısında önemli artışlar olduğunu ilçemize 80-90 bin İranlı turistin geldiğinin altını çizdi. Kuşadası-Efes Kongre Merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Serdar Akdoğan, İran Ticaret ve Sanayi Odalarını bilimsel toplantılarını yapmak üzere Kuşadası Efes Kongre Merkezine davet etti.

Bushehr Ticaret, Sanayi ve Madencilik Odası Başkanı Ali Akbar Sharifpour'un Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan'a turizmdeki bu başarılarının altında yatan etmenleri ve tecrübelerini sorması üzerine, Başkan Akdoğan, Bushehr'in tarihi ve doğal güzellikleri ile birlikte bir liman kenti olarak tanıtımının yapılabileceğini, konaklama tesislerinin turizmin olmzasa olmazı olduğunu, altyapının turizme göre düzenlenmesi gerektiği, uluslararası ilişkilerin özellikle vize meselesinin önemli olduğunu ve turizmin en önemli unsurunun güvenlik olduğunun altını çizdi.

Bushehr Valisi Hasan İbrahimi'nin "bunu nasıl başardınız, devlet-özel sektör işbirliği nasıl oldu?" sorusuna Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, 1960-70'lerde küçük aile işletmeleri ile başlayan turizmin 1980'lerde tüm Türkiye'de uygulanmaya başlayan liberal politikalar ve turizmi teşvik kanunu ile turizm canlandığını, devletin arazi ve sermaye desteği sağladığını, böylelikle Türkiye'ye yılda 35 milyon turist geldiğini belirtti. Devletin havayolları, karayolları, limanlar, elektrik, su, kanalizasyon yatırımlarını ve turizme teşvik politikası uygulamasının gerekliliğinin altını çizdi.

Bushehr Ticaret, Sanayi ve Madencilik Odası Başkanı Ali Akbar Sharifpour, söz konusu görüşmenin çok yararlı olduğunu, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan'a kendilerini ağırladıkları ve tecrübelerini paylaştığı için çok teşekkür etti. Toplantının sonunda Kuşadası Ticaret Odası Serdar Akdoğan, İran'ın Bushehr Kenti heyetine Kuşadası tanıtım kitabı, Odamız flaması hediye etti ve toplu hatıra fotoğrafı çektirildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuto'ya İran'dan Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement