Libya'daki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Libya'daki Çatışmalar

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri: "Mısır'ın Libya'da herhangi bir askeri varlığı söz konusu değildir ve hiçbir askeri operasyona da katılmamıştır"

26.08.2014 18:32

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, ülkesinin Libya'da herhangi bir askeri operasyona katılmadığını söyledi.

Şükri, Mısır'ı ziyaret eden Libya Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Abdurrezzak en-Nazuri, Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile İsa ve Dışişleri Bakanı Muhammed Abdulaziz'yle ortak basın toplantısı düzenledi.

Kahire yönetiminin, Libya Parlemontosu'nda (Tobruk kentinde faaliyet gösteren Temsilciler Meclisi) temsil edilen meşruiyete destek verdiğini ifade eden Şükri, "Mısır'ın Libya'da herhangi bir askeri varlığı söz konusu değildir ve hiçbir askeri operasyona da katılmamıştır" ifadesini kullandı.

Şükri, ABD basınında çıkan haberlere ilişkin ise "Herhangi bir açıklamadan haberdar değilim. Meşru taraflar dışında kimseyle doğrudan irtibatımız yok. Medyaya saygım bir yana ancak medya araçlarında yer alan her şey güvenilir değildir" dedi.

ABD basınında çıkan bazı haberlerde, "Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), ABD'nin bilgisi dışında, Libya'daki silahlı grupları hedef aldığı" öne sürülmüştü.

Libya ordusuna bağlı Merkez Kalkan Kuvvetleri sözcüsü Ahmed Hediyye de daha önce Mısır ve BAE'nin, merkezi hükümete yönelik darbe girşiminde bulunan Halife Hafter'i desteklemekle ve Trablus'taki askeri noktaları hedef almakla suçlamıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'daki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement