Liseli Gençten Kansere Karşı Muhteşem Portreler - Son Dakika
Yerel

Liseli Gençten Kansere Karşı Muhteşem Portreler

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi son yılların en anlamlı fotoğraf sergisini Ankaralılarla buluşturdu.

30.05.2012 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi son yılların en anlamlı fotoğraf sergisini Ankaralılarla buluşturdu. Cumhuriyet Lisesi öğrencisi 5 gencin elbirliğiyle hazırladığı 'Kansere Karşı Yalnız Değilsin' adlı portreler sergisi kanser karşıtı bir kampanyaya dönüştü.

Cumhuriyet Lisesi öğrencisi Utku Demirsoy'un babasının kanser olduğunu öğrendikten sonra başladığı çalışma kısa sürede sonuç verdi ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Can Bonomo'dan Ayşen Gruda'ya, Radyo ODTÜ'nün sevilen sesleri Fahir, Oktay ve Ege'ye çok sayıda ismi bir araya getirdi. Çekimler sırasında her katılımcıdan kansere karşı bir cümlelik sloganı da video enstalasyon için kaydeden Utku Demirsoy, yakın arkadaşlarından Fırat Ünal, Fatih Serhat Bozkır, Mert Eroğlu ve Kutay Ertürk'ten de teknik ve moral destek alarak kısa sürede çalışmasını tamamladı.

Kendi cümlesi 'Kansere Karşı Yalnız Değilsin'i sergi başlığı yapan Utku Demirsoy, çekimlerin kamera arkası görüntülerini www.utkudemirsoy.com adresli sitesinde paylaşarak genç yaşta bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Çankaya Belediyesi, Radyo ODTÜ ve IF PerformanceHall'ün desteğiyle hazırlanıp ÇSM'de açılan sergi, 1 Haziran'dan itibaren İzmir, İstanbul, Bursa, Konya ve İskenderun başta olmak üzere bir Türkiye gezisine çıkmaya hazırlanıyor.

Sergiye destek için fotoğraf çekimlerine katılan isimler şöyle: " Ahmet Çevik, Alper Kul, Armağan Çağlayan, Aslı Omağ, Aylin Kabasakal, Ayşen Gruda, Bilge Kösebalaban, Can Bonomo, Cem Adrian, Cem Özer, Cemre Tosun, Cengiz Küçükayvaz, Deniz Oral, Ege Kayacan, Fahir Öğünç, Kemal Kılıçdaroğlu, Kemal Kuruçay, Nusret Çetinel, Oktay Demirci, Paşhan Yılmazel, Sefa Zengin, Sinan Pekinton, Süleyman Demirel, Tibet Ağırtan, Veysel Diker, Volkan Severcan, Volkan Yırtıcı, Zakkum ve Züleyha Karyağdı." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Liseli Gençten Kansere Karşı Muhteşem Portreler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement