Lösemili Oğlu İçin Ücretsiz İzine Çıktı - Son Dakika
Yaşam

Lösemili Oğlu İçin Ücretsiz İzine Çıktı

Lösemili Oğlu İçin Ücretsiz İzine Çıktı

Manisa'nın Soma ilçesinde, yedi yaşındaki lösemi hastası oğlu için ücretsiz izine çıkan baba Şerafettin Kuğumcu, hayırseverlerden yardım bekliyor.

11.02.2014 16:54  Güncelleme: 16:58

Manisa'nın Soma ilçesinde, yedi yaşındaki lösemi hastası oğlu için ücretsiz izine çıkan baba Şerafettin Kuğumcu, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşayan Şerafettin-Kibriye Kuğumcu çiftinin 7 yaşındaki oğlu Efe'ye 2013 yılının Ekim ayında lösemi teşhisi konuldu. Teşhisin ardından Şerafettin Kuğumcu, bir yandan yalnız bırakamadığı 11 yaşındaki erkek çocuğuna bakmak zorunda diğer yandan eşi Kibriye Kuğumcu'nun refakat ettiği İzmir Ege Üniversitesi'nde tedavi gören Efe'yle ilgilenmek zorunda olduğu için işyerinden ücretsiz izine ayrıldı. Aslen Zonguldaklı olduğunu söyleyen Kuğumcu, maddi zorluklar yaşadığını belirterek hayırseverlerden yardım talep etti. Baba Kuğumcu, işi olduğunu ama çalışamadığını belirterek şöyle konuştu: "Hayatımız altüst oldu. 11 yaşındaki oğluma ben bakmak zorundayım. Kimsemiz olmadığı için emanet edemiyorum." Zor durumda olduklarını belirten Kuğumcu, İzmir'e diğer oğlunun yanına gidip gelmekte bile zorluk çektiğini dile getirerek şunları söyledi: "Devlet lösemi ile mücadele eden ailelere maddi yönden destek sağlamalı. Çünkü gerçekten çok zor durumdayız. Oğlumun hastalığını düşünürken bir taraftan da parasızlığı düşünüyorum. LÖSEV'den 2 aylık 500 lira burs aldık ancak o bursun da kesildiğini öğrendim. Oğlumun yanına gitmek için bile para bulamıyorum."

Ekim ayından bu yana tedavi gören oğlunun durumuyla ilgili Almanya'ya tetkik gönderdiklerini anlatan Kuğumcu, tetkik sonuçlarına göre kemik iliğine ihtiyaçları olup olmadıklarının belirleneceğini söyledi. İlk tetkiki Somalı hayırseverler sayesinde gönderdiklerini söyleyen baba Kuğumcu, yardım umuduyla Manisa Lösemili Çocukları Koruma ve Kalkındırma Derneğine başvurduğunu belirtti. Kuğumcu, ilk tetkikin sonucunu beklediklerini belirterek "Bundan sonraki her bir tetkik bin 760 Avroya malolacak. Bunları nasıl karşılayacağımızı hiç bilmiyorum" dedi.

Çaresiz baba hem oğlunun bundan sonraki tetkikleri hem de para yardımı için hayırseverlerden destek istedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Lösemili Oğlu İçin Ücretsiz İzine Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement