Macar Politikacı: Sınırlara Domuz Kafası Koyalım - Son Dakika
Dünya

Macar Politikacı: Sınırlara Domuz Kafası Koyalım

Macaristan'da Müslüman sığınmacıların ülkeye gelişinin engellenmesi için sınırdaki tel örgülerine domuz başlarının asılması önerildi.

22.08.2016 17:53  Güncelleme: 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İktidardaki Fidesz Partisi'ne üye Macar politikacı Gyorgy Schopflin, büyük tepki çeken bir yorumda bulundu. Tüm Avrupa'da tepki çeken olay, İnsan Hakları İzleme Örgütü direktörü Andrew Stroehlein'ın, Macaristan'ın sınır boyunca mültecileri korkutmak için maskeler yerleştirilmesini eleştiren bir tweet atmasıyla başladı.

"DOMUZ KAFASI DAHA CAYDIRICI OLUR"

Stroehlein Twitter hesabından Macaristan'da sınırlara konulan korkulukların fotoğrafını paylaşarak, "Mülteciler savaştan ve işkenceden kaçıyor, Macaristan. Sebze köklerinden yapılan kafalar onları caydırmaya yetmez." yorumunda bulundu.

Bu tweet'e cevap yazan sağcı politikacı Schopflin, "Haklı olabilirsin. İnsan simgeleri haram. Ama katılıyorum, domuz kafası koysak caydırmada daha etkili olur." dedi.

Twitter kullanıcıları tarafından nefret söylemi yaymakla suçlanan politikacıya istifa etmesi çağrıları yapılıyor.

Macaristan geçtiğimiz sene Sırbistanla olan güney sınırını, Suriye'den bir milyon mülteci gelmesi üzerine kapatmıştı. Bu 1 milyon mülteci, Türkiye'den canını tehlikeye atarak botlarla Yunanistan'a ulaşan ve Balkan rotasını izleyerek Almanya'ya ve İskandinav ülkelerine ulaşmaya çalışan Suriyelilerden oluşuyordu.

Macaristan'da sağcu lider Viktor Orban hükümeti mültecilere karşı izlediği sert politikalarla biliniyor.

Kaynak: Sözcü

Macar Politikacı: Sınırlara Domuz Kafası Koyalım

Son Dakika Dünya Macar Politikacı: Sınırlara Domuz Kafası Koyalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement