Maden Faciası Mağdurlarına Barodan Hukuk Desteği - Son Dakika
Güncel

Maden Faciası Mağdurlarına Barodan Hukuk Desteği

Manisa Barosu, Soma maden felaketinde yaşamını yiterin 301 kişinin ailelerine her türlü maddi ve manevi destek verileceğini açıkladı.

18.05.2014 15:27  Güncelleme: 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Barosu, Soma maden felaketinde yaşamını yiterin 301 kişinin ailelerine ve yakınlarıyla Türkiye Barolar Birliği'nin de desteğiyle her türlü maddi ve manevi destek ve ücretsiz hukuk hizmeti verileceğini bildirdi.

Manisa Barosu'na üye 700 avukat bu hizmete ücretsiz talip olurken Savaştepe, İvrindi gibi şehitlerin yoğun olduğu yerler için Balıkesir Barosu avukatları, yurdun değişik yerlerine dağılan şehitler için de gittikleri illerin barolarının avukatlarından yardım alınacağı belirtildi.

Manisa Barosu Türkiye Barolar birliğinin bastırdığı afişleri şehitlerin ailelerinin bulunduğu tüm merkezlerde dağıtmaya başladı. Manisa Baro Başkanı Avukat Zeynel Balkız DHA'ya yaptığı açıklamada Manisa ve Soma'da kriz masası oluşturduklarını belirterek şunları söyledi:

"Anayasa'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini belirtleyen 4'üncü Maddesinde yer alan sosyal devlet ilkesi gereği, Avukatlık kanununun 176.- 181, maddeleri uyarınca avukatlık asgari ücreti ödeme gücü olmayan yurttaşlara sağlanan bir hizmettir. Manisa Barosu olarak adli yardım konusunda her türlü hizmete Türkiye Barolar Birliği'nin maddi manevi desteğiyle talibiz. AFAD'la irtibatlı çalışıyoruz. Şehitlerimizin ailelerinin isimlerini ve ulaşabileceğimiz bilgileri alıyoruz. Bölgede bize ulaşacakları adres ve telefonların bulunduğu afişleri dağıtıyoruz. 240'ın üzerinde müracaat aldık. Tazminat davalarının hazırlıklarını yapıyoruz. Arkadaşlarımız ailelerle görüşmelere başladılar. Felaket bölgesinde incelemelerde bulundular."

DAVA MASRAFLARI BAROLAR BİRLİĞİ'NDEN

Manisa Baro Başkanı Avukat Zeynel Balkız amaçlarının şehit ve yakınlarının değişik şekilde kullanılması, haklarını alamayacak duruma getirilmek istenmesi veya alabilecekleri tazminatların altında tazminat almalarının önlenmesi olduğunu belirtti. Balkız şöyle konuştu:

"Manisa Barosu'nun güvencesiyle hak hukuk neyse, bunu kurumsal düzeyde ve en bilinçli şekilde takip edeceğiz. Aileler zaten acılarının olduğu bir sırada 'acaba bizim nasıl bir hakkımız var, Nasıl bir hukuki yola gireceğiz' endişesinden kurtulacaklar. Aileler hiç bir şeye karışmadan biz şehidinizin veraset ilamını almaktan başlayıp, hukuki sureci sonuna kadar takip edeceğiz. Dava masrafını da vekalet masrafı dahil Türkiye Barolar Birliği karşılayacak."

Balkız, ücretsiz avukatlık hizmetinden yararlanmak isteyen mağdur yakınlarının oluşturulan 444 45 25 numaralı kriz masasına başvurabileceğini de bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Maden Faciası Mağdurlarına Barodan Hukuk Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement