Maden İşçileri Mitinge Katıldı - Son Dakika
Yerel

Maden İşçileri Mitinge Katıldı

Maden İşçileri Mitinge Katıldı

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şubesine bağlı işçiler Soma'da yapılan ''İş Cinayetlerine, Özelleştirmelere, Talana Ve Taşeronlaşmaya Hayır'' mitingine katıldı.

23.06.2014 14:32

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şubesine bağlı işçiler Soma'da yapılan "İş Cinayetlerine, Özelleştirmelere, Talana ve Taşeronlaşmaya Hayır" mitingine katıldı.

Hisarcık Maden İş Sendikası Hisarcık Şube Başkanı Abdullah Yeşilyurt, yaptığı açıklamada, "Pazar günü Soma'da yapılan "İş Cinayetlerine, Özelleştirmelere, Talana ve Taşeronlaşmaya Hayır" mitingine katıldık. Düzenlenen mitinge Emet ve Hisarcık Etibor ile Uşak Tüprag altın madeninde çalışan yaklaşık 80 üye arkadaşlarımızla Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçi kardeşlerimizin geride kalan ailelerinin sesi olmak ve bundan sonra aynı üzücü iş kazaları ve iş cinayetlerinin önüne geçmek için katılım gerçekleştirdik. Pazar günü Soma'da acı, hüzün ve tepki vardı. Soma'da Şehit madencilerimizin geride kalan boynu bükük ana, baba, eş ve çocukları vardı. Bizler Hisarcık Maden İş Sendikası olarak "Soma ve Hisarcık el ele omuz omuza" dedik ve Soma'da yüzlerce işçi kardeşimizle sloganlar eşliğinde şehit düşen 301 madencimizin acısını paylaştık. Katılımın oldukça yoğun olduğu miting sonrası şehit madencilerimizin mezarını da ziyaret ettik. Bir kez daha Şehit Madencilerimize Allah'tan rahmet geride kalan kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Acınız, acımızdır" dedi.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maden İşçileri Mitinge Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement