Malatya'da Köprü ve Menfez Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Malatya'da Köprü ve Menfez Çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşımın daha güvenli ve sağlıklı yapılabilmesi için sürdürdüğü yol hizmetlerinin yanı sıra sıkıntılı noktalarda köprü ve menfez yapım işlerine devam ediyor.

20.09.2015 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşımın daha güvenli ve sağlıklı yapılabilmesi için sürdürdüğü yol hizmetlerinin yanı sıra sıkıntılı noktalarda köprü ve menfez yapım işlerine devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ulaşımın özellikle kış aylarında zor sağlandığı bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Pütürge, Darende, Doğanyol, Yazıhan, Hekimhan, Kale ve Akçadağ ilçelerinde yeni köprü ve menfezler yapıyor.

Planlamalar çerçevesinde 4 aylık dönemde 9 köprü, 5 menfez, 22 bin metreküp taş duvar ören ekipler, saha taramalarında acilen yapılması gereken köprü, menfez ve taş duvar örme işlerini sürdürüyor.

Coğrafi yapısı nedeniyle zor arazi şartlarına sahip Pütürge bu konuda başı çekerken belirlenen Kozluk-Çamlıdere-Üçkaya-Başmezra grup yoluna 62 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde, 5 metre yüksekliğinde, 6 gözlü yeni bir köprü yapılacak.

Yine aynı grup yolunda 9 noktaya çeşitli çaplarda menfez yapacak büyükşehir belediyesi, Nohutlu-Yegenler arası ile Örencik Mahallesi'ne de köprü yapacak.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Hekimhan'da Molla İbrahim İlkokulu yanına, Kale Kumluyazı ve Bent mahallelerine birer, Akçadağ'ın Keklikpınar Mahallesi'nde ise 3 menfez yapım işini sürdürüyor. Ekipler, Battalgazi, Darende, Hekimhan ve Arapgir'de de çeşitli ölçeklerde taş duvar örme işlerine devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya'da Köprü ve Menfez Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement