Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İnsan Hakları Komisyonu'na Seçildi - Son Dakika
Yerel

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İnsan Hakları Komisyonu'na Seçildi

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İnsan Hakları Komisyonu\'na Seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan seçim sonucu İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliğine seçildi.2 yılı aşkın süredir Türkiye'nin dört bir yanında insan hakları ve demokrasi ihlallerini,...

10.10.2013 13:46

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan seçim sonucu İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliğine seçildi.

2 yılı aşkın süredir Türkiye'nin dört bir yanında insan hakları ve demokrasi ihlallerini, cezaevlerinde yaşanılan hukuksuzlukları takip eden ve gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevleri İnceleme Komisyonu Sözcüsü Veli Ağbaba, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliğine seçildi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda CHP'yi Levent Gök, İlhan Cihaner, Sinan Aygün, Mahmut Tanal, Hüseyin Aygün ile Veli Ağbaba temsil edecek.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan CHP Milletvekili Ağbaba, Türkiye'nin her yerinden hukuksuzluklar, insan hakları ihlalleri, kötü muamele haberleri aldıklarını ileri sürerek, "İmkanlarımız ölçüsünde hepsine yetişmeye, incelemeye, kamuoyunun gündemine getirmeye çalıyoruz. Ayrıca cezaevlerinden her gün onlarca mektup alıyoruz. Ziyaret taleplerini ileten, sorunlarını anlatan mahpusları gidip cezaevlerinde dinliyoruz. 130'a yakın cezaevi ziyaret ettik. Ziyaretlerimizle ilgili hazırladığımız raporları kamuoyuyla paylaştık. Bundan sonra da İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda çalışmalarımızı daha aktif bir şekilde sürdüreceğiz" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İnsan Hakları Komisyonu'na Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement