Malatyapark Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor - Son Dakika
Yerel

Malatyapark Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

Malatya Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin 6’ıncı kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında söyleşi programı düzenlendi.

15.11.2015 14:31

Malatya Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin 6'ıncı kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında söyleşi programı düzenlendi.

Duble By Tree Hilton Otel'de gerçekleşen ve medratörlüğünü, Gazeteci-Yazar Cumali Ünaldı'nın yaptığı söyleşide Malatyalı işadamı Tavit Tavitoğlu katıldı. Tavitoglu, Malatya'nın Bahçeşehir gibi olması gerektiğini söyledi. Malatya'nın gelecekle ilgili uzun süreli planı olmadığını belirten Tavitoğlu, şehrin turizminin gelişmesi için önerilerde bulundu. Malatya ile Adıyaman arasında Nemrut Dağındaki yolun biran önce açılması gerektiğini söyleyen Tavitoğlu, bu yolun açılmasıyla turist sayısının 5 kat artabileceğini vurguladı.

Tavitoğlu bu iki il arasındaki yolun açılmaması nedeniyle iki kentin gelirinin artmasına engel olunmasının Almanya'daki bir üniversite ders olarak anlatıldığını dile getirerek "Hiçbir turizm operatörü çıkmaz yola turist getirmez. Nemrut Dağı'nda iki il arasında yol açılması en fazla Adıyaman'a yarar" diye konuştu.

Tavitoğlu konuşmasında Kuzey Çevreyolu'na da değinerek "Kuzey Çevreyolu'nun açılması doğa katliamı olur. Kuzey çevreyolu şehri hançerlemektir. Malatya'nın yeni çevreyolu güneyden geçmelidir. Kuzeyden çevreyolu açarsak çocuklarımıza hesap veremeyiz" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatyapark Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement