Malazgirt'te Kadın ve Engelliler, İbadetlerini Rahat Edebilmek İçin Camilerde Özel Yerler Hazırlandı - Son Dakika
Yerel

Malazgirt'te Kadın ve Engelliler, İbadetlerini Rahat Edebilmek İçin Camilerde Özel Yerler Hazırlandı

Malazgirt\'te Kadın ve Engelliler, İbadetlerini Rahat Edebilmek İçin Camilerde Özel Yerler Hazırlandı

Muş’un Malazgirt ilçe Müftüsü Ali Üney, Ramazan ayı münasebetiyle camilerde yapılan düzenlemeler ve uygulanacak olan bazı etkinlikler hakkında bir takım açıklamada bulundu.

19.06.2015 10:58

Muş'un Malazgirt ilçe Müftüsü Ali Üney, Ramazan ayı münasebetiyle camilerde yapılan düzenlemeler ve uygulanacak olan bazı etkinlikler hakkında bir takım açıklamada bulundu.

Ramazan ayı öncesi tüm camilerde bakım ve onarımların yapıldığını belirten Üney, Ramazan ayı boyunca da tüm camilerde halkın ibadet etmesi için gerekli her türlü imkanın sağlandığını belirtti. İbadetlerin eksiksiz yapılabilmesi için tüm eksikliklerinin giderildiğini belirten Ali Üney, "İlçe merkez camimiz şu an tadilatta olduğu için hizmet veremiyor. Ama Merkez Camimizde iftar ve sahur vakitlerinde Ezani Şerif okutulacaktır. İmamı olmayanlara köylerimize de İmam Hatip mezunu gençlerimizi göndererek hem bu gençlerimize tecrübe kazandırmak hem de köylü vatandaşlarımız İmamsız kalmasınlar dedik. Allah'ın izni ile vatandaşlarımıza, Ramazan ayının faziletini, bereketini en güzel şekilde yaşatmak için gerekli tüm çalışmaları yapmaya gayret ettik " dedi.

İlçede isteyen herkesin Ramazan ayının her dakikasını ibadetle geçirebilmesi için her imkanı değerlendirdiklerini ve Ramazan ayı boyunca tüm camilerde mukabele okutulacağını belirten Üney, ay sonunda da hatimlerin bağışlanacağını söyledi. Teravih namazlarını kılmak için bayanlarında taleplerini dikkate aldıklarını ve bayanlar için her camide yer ayarladıklarını belirten Üney, "Bunun yanın da engelli kardeşlerimizi de düşündük. Onlara da namaz kılmaları için camilerimiz de özel yer hazırladık. Yani her Ramazan olduğu gibi bu Ramazanın da bereketli geçmesini umuyoruz" şeklinde konuştu.

Ramazan ayının tüm Müslümanlara hayırlı olmasını dileyen Üney, ayrıca Ramazan ayı boyunca her cami de vaaz verileceğini de sözlerine ekledi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malazgirt'te Kadın ve Engelliler, İbadetlerini Rahat Edebilmek İçin Camilerde Özel Yerler Hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement