Malazgirt Zaferi'nin Yıldönümü Ektinlikleri - Son Dakika
Yerel

Malazgirt Zaferi'nin Yıldönümü Ektinlikleri

Malazgirt Zaferi\'nin Yıldönümü Ektinlikleri

AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Gençlik Şüheda'nın İzinde" sloganı düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 942.yıldönümü kutlamalarında emeği geçenlere teşekkür etti.

27.08.2013 17:24

AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Gençlik Şüheda'nın İzinde" sloganı düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 942. yıldönümü kutlamalarında emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti İlçe Başkanlığı binasında partililerle bir araya gelen Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, etkinliklere gereken ilgiyi gösteren ilçe halkını tebrik etti. Çakar, "942 yıl önce bugün bu topraklarda tarih yeniden yazılmıştır. 1071 ruhu; nurun zulme, hakkın batıla, imanın küfre galip geldiği bir gündür. O gün ekilen kardeşlik tohumları, bin senedir bu topraklarda meyve verdi. Allah'a şükrediyor ve inanıyoruz ki bu birlik ve kardeşlik binlerce sene devam edip kıyamete kadar süreceğine iman ediyoruz. Ben bir Malazgirtli olarak bunu bir fırsat, talih olarak görüyorum. Diğer taraftan biz Malazgirtlilerin bunu fırsata çevirmemesini de talihsizlik olarak görüyorum. Siyasal iktidar kim olursa olsun Malazgirt Zaferi kutlamaları törenleri devlet töreni olarak kutlanmasına karar verildiğinden beri bugüne kadar olan zamana ve bundan sonraki zamanlarda ilçe halkının kutlamalara gerekli ilgiyi ve coşkuyu göstermesini çok arzu ederdim. Bizim buradaki bir gevşekliğimiz, ilgisizliğimiz burada yaşayan insanlarımızın hayat standartlarının kötüleşmesi anlamına geliyor. Devlet törenlerini biz icat etmedik. Başka memleketlerde kayısı, çilek, kiraz gibi aklınıza gelecek türlü meyvelerle ilgili festivaller düzenleniyor. Bu festivallerin amacı şudur, dün iki değerli bakanımız ilçemizi ziyaret ettiler. Onların buraya geliş gidişleri bize 30 milyon ödenek tahsis etmesi anlamına geliyor. Bu ödeneklerle şehrimizin birçok sorununu giderebiliriz. Şimdi bu bakanlar gelmezse bu ödenekler olmaz. İstesen de olmaz. Bildiğiniz gibi Malazgirt Zaferi için büyük şehirlerde billboardlarda tanıtım yapıldı. Herkes bu tanıtımlarla birlikte Malazgirt'i kafasında canlandırdı ve böyle bir devlet töreninin farkına vardı. Biz Malazgirtliyiz bunun farkındayız. Dışarıdakilerin bunun farkına varması ilçe için hayati derecede öneme sahiptir. Bu reklamların yapılmasına 5 milyon harcandı. Bu harcanan para Malazgirt'in tanımıyla birlikte Malazgirt'e milyonlarca liraya dönüşecektir. Bunun gerçekleşmesi için tüm ilçe halkı olarak el ele verip, gönül birliği yapmamız gerekiyor" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malazgirt Zaferi'nin Yıldönümü Ektinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement