Hükümet Vergi Borcu Olan Kulüplere Savaş Açtı - Son Dakika
Ekonomi

Hükümet Vergi Borcu Olan Kulüplere Savaş Açtı

Hükümet Vergi Borcu Olan Kulüplere Savaş Açtı

Makiye Bakanı Mehmet Şimşek: "Kulüplere hiç bir şekilde özel muamele olmayacak. Var olan imtiyazlarını da gelir vergisi reform tasarısıyla kaldırıyorum."

13.12.2014 15:41  Güncelleme: 20:33

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kulüplerinin vergi borçlarıyla ilgili konuştu. "Bu kadar şaşalı transferler yapıyorlar ama 77 milyona karşı sorumluluklarını yerine getirmeleri noktasında hassasiyetlerini bekliyoruz. Var olan imtiyazlarını da gelir vergisi reformu tasarısıyla kaldırıyorum" dedi

KULÜPLERİN VERGİ BORCU SORULDU

Bakan Şimşek, Burdur Valisi Hasan Kürklü'yü makamında ziyareti sırasında bir gazetecenin "Kulüplerin 100 milyon liranın üzerinde borçlarının olduğu söyleniyor. Kulüplerin bu borçlarının tasfiyesi için herhangi bir çalışma yapılıyor mu? Eğer bu konuda bir imtiyaz varsa bu imtiyaz diğer sektörlere de sağlanıyor mu?" sorusuna cevap verdi.

"KULÜPLERİN VERGİ İMTİYAZINI KALDIRACAĞIZ"

Şimşek "Kulüplere hiç bir şekilde özel muamele olmayacak. Herhangi bir imtiyazları yok. Var olan imtiyazlarını da gelir vergisi reform tasarısıyla kaldırıyorum. Şu anda TBMM'nin gündeminde gelir vergisi reform tasarısı var. Bu tasarıda, geçmişte, yani AK Parti hükümetlerinden de önce sporculara özel bir muamele yapmışlar. Gelir vergisi yüzde 15'de sabitlenmiş oran olarak. Biz onu normal tarifeye bağlayacağız. Dolayısıyla o imtiyazı da kaldıracağız. Bahsettiğiniz anlamda hiç kimsenin bir imtiyazı yok. Tam aksine bu gelir vergisi reform tasarısı bütün imtiyazları istisnaları kaldırmaya yönelik çok önemli bir çaba. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde Meclisin takdirinde olan bir konu ama sonunda yasalaşacak ve uygulamaya konulacak" yanıtın verdi.

TAHSİLAT YAPILACAK

Bakan Şimşek, kulüplerin borçlarıyla ilgili bugüne kadar bir yorumda bulunmadığını, kulüplerin kamuya bir takım borçları varsa kamunun bunların tahsilatını diğer bütün alacakları gibi tahsil edeceğini kaydetti.

"KULÜPLER BORÇLARINI ÖDESİN"

"77 milyonun hakkı hukuku olan vergiyi zamanında ödemeleri en önemli görevleridir. Bu kadar şaşalı transferler yapıyorlar ama 77 milyona karşı sorumluluklarını yerine getirmeleri noktasında hassasiyetlerini bekliyoruz. Bu kadar açık ve net. Dolayısıyla futbol kulübü olmaları onlara özel bir muameleyi gerektirmiyor. Tam aksine herhangi bir mükellef ne durumdaysa futbol kulüpleri de mükellefler olarak aynı şekilde değerlendiriliyorlar, aynı şekilde muamele görüyorlar. Bundan sonra da öyle olacak. Onun dışında benim herhangi bir kulüple ilgili özel bir yorum yapmam doğru olmaz" dedi.

KULÜPLER MALİ AÇIDAN ZORDA

Mevcut Passolig uygulaması tribünler tarafından yeterince benimsenmedi, anlaşılamadı ve ligin ilk haftalarında zirveye oynayan takımların maçlarında bile tribünlerin boş kalmasına neden oldu. Stad gelirleri düştü. Bu durum takımların mali durumu açısındanda sıkıntılara sebep oldu. ALB Menkul Değerler Analisti ve Haberler.com ekonomi yazarı Enver Erkan kuluplerin içinde bulunduğu mali zorlukları ve gelecekte bekleyen tehlikeleri yazdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Hükümet Vergi Borcu Olan Kulüplere Savaş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • KILIÇ: Sedece kulüpleremi bütün millete savaş açtınız Maliye bakanı olmak demek sadece milletin ciğerini sökmek demek olmuş, söktüğünüz ciğerlerimizide birileri büyük bir iştahla yiyiyorlar, her bir lokması vücudunuzdan çıksın. 14 0 Yanıtla
  • C.D.: Slm . Bu kulüpler milyondolar verip oyuncu alırlar . Yok efendim Zor durumdaymış . ben anlayamdım gitti . Ha veresi alıyormuş falan demeyin . Ödenmeyen borçtan kulup başkanı ve yönetim Sorumludur diye Hükümet torba yasasına bir madde koysa. bak nasıl bütün borçlar ve vergiler ödenir . Saygılar . 3 0 Yanıtla
  • özy: Adaletsizlik, yolsuzluk, rüşvet devam ettiği sürece kimse vergisi ödemez cezaevlerinin ? dolu zaten 0 0 Yanıtla

Advertisement